Hírek

2006.09.21. 02:28

Legenda, történelem és a mai fürdőváros

Hévíz (há) - A mai fürdőváros történelmét, napi kínálatát felölelő újabb kiadvány látott napvilágot. A szerző, dr. Szántó Endre kötete nemcsak bemutató, hanem egyben invitatív, s programajánló jellegű is.

nincs nev

A múlt emlékeit a Legendák és igaz történetek című fejezet öleli föl, majd a természeti kincset jelentő tóval terápiai, idegenforgalmi szempontból is foglalkozik a kiadvány. A leírtak kalauzolásával sétát lehet tenni a fürdővárosban. Az út a gyógytótól a Szent András Kórház érintésével visz a város szívébe, a délnyugati városrészbe, a régi Szentandrás és környékére, majd az egregyi városrészbe. A látnivalók élő megtekintésére ösztönzően gazdag fotóillusztrációk is kísérik a szellemi sétát.

A szabadidő eltöltésére szóló ajánlatok a művelődési és sportlétesítményekkel ismertetnek meg, számos immár hagyománnyá vált programkínálattal együtt. A fürdőváros megközelíthetőségéről, fontosabb szolgáltatásairól gyakorlati útmutatót tartalmaz a kötet, s környékbeli kirándulásokat is ajánl.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!