Hírek

2006.09.15. 02:29

Kötelező ágazati ksz

Zalaegerszeg (ts) - Az MSZOSZ zalai székházában tegnap az országban elsőként tartottak konzultációs fórumot a kötelezően alkalmazandó építőipari ágazati kollektív szerződésről.

nincs nev

Az országos építőipari ágazati párbeszéd bizottság elsőként Zalában tartott fórumot, amelyet tíz hasonló követ más megyékben. Pallagi Gyula, Nagy János, dr. Kosztyó Margit szakértők és a házigazda Ujvári Károly szakszervezeti képviseletvezető azt igyekezett megértetni, hogy a munkavállalói érdekvédelem mellett a munkaadók esetében a versenyegyenlőség megteremtésének eszköze is az ágazati kollektív szerződés. Ez év márciusában terjesztette ki hatályát az akkori munkaügyi miniszter, hat hónapos moratórium az érvényes, de a bértarifarendszert minden építési vállalkozásnak alkalmaznia kell. Ellenkező esetben a munkaügyi ellenőrök keményen szankcionálnak, amivel az ÉVOSZ maximálisan egyet is ért. Sajnálatos módon erről a fórumról is azon munkáltatók maradtak távol, akik méretüknél fogva nem alkalmaznak munkaügyi szakértőt, nincs náluk semmilyen munkavállalói érdekképviselet, pedig a szabályok rájuk is vonatkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!