Hírek

2006.09.14. 02:29

Kistérségi zárás

Zalaszentgrót (sj) - Akadt időszak, amikor szinte kilátástalannak tűnt a helyzet, ám a társu- lás áthidalta a nehézségeket, s pályázati pénzekből számos eredményt tud felmutatni.

nincs nev

A ZalA-KAR Térségi Innovációs Társulás elmúlt négy esztendejét értékelve Hársfalvi Károly, a szervezet elnöke fogalmazott így a napokban megtartott ciklusértékelő rendezvényen. Kiemelte: a zalaszentgróti statisztikai körzetre vonatkozó szociális felzárkóztató program kidolgozása jelentős eredményeket hozott a térségnek, melyek elsősorban az idős emberek életét segítették. A Leader kísérleti program 2003-ban nyertes pályázata megalapozta az idei vidékfejlesztési programot, az igazi próbatétel azonban egy évvel később következett, mégpedig a többcélú társulássá való átalakuláskor. Ennek sikere újabb lendületet adott, igaz, ehhez hozzájárultak az újabb pályázati sikerek is. Az összegekből elindulhatott térség munkaerő-piaci helyzetét elősegítő Zalaszentgró-ti Foglalkoztatási Paktum. A társulás életében meghatározó változásokat hozott 2005, hiszen több mint tíz év működés után Türjéről Zalaszentgrótra tette át székhelyét. Ugyanebben az évben készült el a régió bűnmegelőzési programja, melynek keretében a térség valamennyi általános iskolájában bűnmegelőzési vetélkedőt szerveztek, mellette eszközökkel, szakmai találkozók szervezésével támogatták a polgárőr csoportokat.

- Idén a többcélú társulási forma megerősödése, fejlesztése zajlik - fogalmazott az elnök. - A feladatellátás súlypontja a munkaszervezet felépítésének irányába mozdult el. Ez évtől kistérségi szintre emelkedett a támogatói szolgálat, a közösségi ellátás, januártól indul a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, majd a mozgókönyvtári ellátás is.

A rendezvényen a társulás tagjai emlékplakettet kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!