Hírek

2006.09.19. 02:29

Kerka gyógyszálló

Lenti - A város idegenforgalmi fejlődése szempontjából az első gyógyszálló megépítése legalább olyan jelentőséggel bír, mint annak idején a gyógyfürdő létesítése - mondta Nógrádi László polgármester az alig több mint egy hete bejelentett beruházás kapcsán.

nincs nev

Lentinek több mint egy évtizede dédelgetett álma volt egy gyógyszálló létesítése, ennek érdekében számos egyeztető tárgyalást is kezdeményezett az önkormányzat a potenciális befektetőkkel, ám érdemi előrelépés eddig nem történt. Az idén azonban végre megtörni látszik a jég, a magyar tulajdonú Kerka-völgye Beruházó és Szolgáltató Kft. megvásárolta azt a területet, amelyen még ez évben megkezdődik a kivitelezési munkák előkészítése.

- Nem túlzó azt állítani, hogy történelmi pillanatokon vagyunk túl - mondta Nógrádi László polgármester. - Az elmúlt esztendők erőfeszítéseinek gyümölcse érik most be, a négycsillagos szálloda új lendületet adhat a város idegenforgalmi fejlődésének, ugyanakkor legalább 70-80 fő számára biztosít állandó munkalehetőséget.

Több nehézséggel is meg kellett küzdeniük, mire valamennyi kérdés tisztázódott. Így egy jóval korábbi szerencsétlen adásvételi ügyletet is tisztázniuk kellett, hiszen a beruházó csakis az adott területen, közvetlenül a gyógyfürdő szomszédságában, a Liponyak patak partján tudta elképzelni a szálloda létesítését.

- Köszönhetően az önkormányzat és az érdekelt felek kompromisszumkészségének, sikerült megnyugtató módon tisztázni ezt a kérdést, így valóban minden akadály elhárult a város első gyógyszállójának megépítése elől - tette még hozzá. - Ha minden a tervek szerint alakul, úgy 2007 tavaszán már a konkrét építési munkálatokra is sor kerülhet.

Nógrádi László azt is elmondta, az ötszintesre, mintegy 9600 négyzetméter alapterületűre tervezett gyógyszállóban elsősorban a kardiológiai és cukorbetegségekben szenvedők számára kínálnak majd rehabilitációs kezeléseket. A szálloda alagsorában kapnak helyet a gazdasági és személyzeti kiszolgálóegységek, később pedig ugyanitt helyezik el a kardio-rehabilitációs részleget. A földszinten egy 180 főt befogadó éttermet, egy 120 fős konferenciatermet, valamint néhány kisebb kiszolgáló- és szolgáltató létesítményt, helyeznek el. Az első, második és a harmadik emeleten 111 szoba kerül kialakításra, köztük olyan speciális hálóhelyiségekkel, amiket kifejezetten mozgássérültek részére terveznek. Így összesen mintegy 200 gyógyulni, pihenni vágyó vendég számára nyújthat majd kellemes kikapcsolódást a szálloda, melynek vendégei 36 különféle welness- és gyógyászati szolgáltatás, így fiziko-, hidro- és elektorterápiás kezelések, valamint fitneszterem, masszázs, infraszauna, gyógyvizes medencék és élményfürdők közül válogathatnak kedvükre. Az impozáns épületben ugyanakkor szépségfarm és mini-óvoda is lesz, míg a sportolni vágyók igényeit pedig tenisz- és golfpályák elégítik ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!