Hírek

2006.09.22. 02:23

Józan megfontolásból az iszákosság ellen

Egervár (szj) - Megkezdődött tegnap az Alkohol Ellenes Klubok 24. országos találkozója Egerváron, melyen az önsegítő mozgalom helyzetéről, jövőjéről tanácskoznak.

nincs nev

A szövetség helyzetéről Gyarmati Norbert országos alelnök tájékoztatta lapunkat. Elmondta, hogy a valamikori 200-220-ról 100 alá csökkent a mozgalomban aktívan részt vevő klubok száma, s a tagság létszáma is megcsappant. A háttérben a társadalmi-gazdasági változások állhatnak, vélte az alelnök, és közrejátszik, hogy a kormányzat nem fektet kellő hangsúlyt az alkoholproblémára. Az önsegítő mozgalomra ugyanakkor nagy szükség van, mert sokkal gyorsabb az alkoholbetegségből való kilábalás folyamata, ha gyógyult szenvedélybetegek támogatják ebben sorstársaikat. A mértéktelen ivás súlyos gond hazánkban: tartósan 800 ezer és egymillió között van az alkoholfüggők száma.

Az egervári találkozón a mozgalom jövőjéről és szakmai kérdésekről váltanak szót a résztvevők, megtartják a négyévente időszerű tisztújítást, majd állásfoglalás kialakításával zárják a programot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!