Hírek

2006.09.11. 02:28

Jól dolgoztak, jól pályáztak

Zalaszentgrót (sj) - Nyertes pályázatok szempontjából és elhelyezkedés tekintetében is rendkívül sikeres volt a Hazatérés program.

nincs nev

A Celodin Zalai Alapítvány által indított projekt értékelésében Guitprechtné Molnár Erzsébet, a szervezet elnöke elmondta: induláskor fő célul tűzték ki, hogy a térségben élő, friss diplomával rendelkező fiatalok helyben jussanak munkához, tevékenységükkel pedig segítsék a térség fejlődését. Az elképzelést siker koronázta, a program intenzív tanfolyamát tizenhatan végezték el, közülük a projekt keretében tízen kaptak egyesztendős időtartamra munkát különböző civil szervezeteknél, vállalkozásoknál. Hozzáfűzte: a képzés mellett a legnagyobb eredmény, hogy a foglalkoztatás folyamata a program lezárásával sem szakad meg, a hazatérők közül ugyanis majdnem minden résztvevő talált állást: az induló csapatból tizenöten tudtak elhelyezkedni.

Sikeresek voltak a fiatalok pályázatírás tekintetében is, a harminckét beadott pályázat nyerési eredménye hatvanszázalékos, ami rendkívül jó arány.

A szervezők bíznak abban, hogy a Hazatérés program folytatódhat, már csak azért is, mert a projekttel számos térségnek, településnek adtak követendő példát. Ugyancsak eredményként könyvelhető el, hogy a fiatalok bevonásával elkészült a Hazatérés program, mely kimutatja, hogy milyen az ifjúság helyzete a térségben, s mit kell ahhoz tenni, hogy a kistérség megtartó legyen számukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!