Hírek

2006.09.23. 02:25

Jogosulatlanul

Keszthely (vézsé) - Megsértette a választási eljárásnak a jelöltek közötti esélyegyenlőséget, valamint a rendeltetésszerű joggyakorlatot előíró alapelvét a Magyar Demokrata Fórum keszthelyi szervezete. Erről csütörtökön hozott végzést a Zala Megyei Bíróság.

nincs nev

Az ügy nemrég a megyei bíróságon folytatódott, a panaszost képviselő ügyvéd - immár bizonyítékot is mellékelve - ugyanis felülvizsgálati kérelmet nyújtott be. A bíróság szerint a területi választási bizottság helyesen járt el, amikor elutasító határozatot hozott. Részben az előkerült bizonyíték, a keszthelyi MDF egyik - információink szerint időközben visszalépett - önkormányzati képviselőjelöltjének írásos nyilatkozata, részben a megyei szervezet egyik képviselőjének meghallgatása után ugyanakkor jogsértést állapított meg. A visszalépett képviselőjelölt egyébként azt állította, hogy hozzá hasonlóan több képviselőjelölt-társa is kapott abból a listából, amely olyan emberek nevét tartalmazta, akik korábban ajánlószelvényt adtak vagy szimpátianyilatkozatot tettek a pártnak. A bíróság megállapította, hogy a keszthelyi MDF jogosulatlanul kezelte a választópolgárok adatait, és megsértette a jelöltek közötti esélyegyenlőség alapelvét is. Szankció alkalmazását ugyanakkor nem látta szükségesnek, hiszen az ajánlószelvény-gyűjtés időközben befejeződött, másrészt azt nem lehetett megállapítani, hogy a képviselőjelöltek vajon felhasználták-e ezeket a listákat.

Horváth Alajos, az MDF keszthelyi szervezetének elnöke bosszúnak tartja a történteket, hiszen az eljárást olyan magánszemély kezdeményezte, akit nemrég kizártak az MDF-ből. Furcsállja, hogy őt senki sem hallgatta meg, és közölte azt is, hogy az ügy kapcsán hitelrontás miatt keresnek majd jogorvoslatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!