Hírek

2006.09.27. 02:27

Egy helyre kerültek

Letenye - Mintegy 22 millió forintból újították fel azt az épületet, amely a jövőben a térség orvosi ügyeletének és a mentőállomásnak biztosít majd helyet. Az épületet a helyi önkormányzat térítésmentesen biztosította a kistérségi társulás számára.

nincs nev

- Nem volt szerencsés, hogy a háziorvosi rendelővel egy helyiségben működött az ügyelet, ám eddig nem tudtunk lépni - mondta Rostonics László,a társulás elnöke. -A felújításra végül sikerült anyagi támogatást szerezni, így már tavasszal elkezdődhetett a kivitelezés. Az épületet szinte teljes egészében fel kellett újítani, a tető rekonstrukciója mellett a közművek, a gépészeti berendezések és a nyílászárók cseréje is megvalósult, ugyanakkor kismértékű eszközbeszerzést is sikerült realizálni. Ezzel a beruházással a kistérség 28 települése ismételten bizonyította, hogy közösen többre megy, mint külön-külön.

A tegnapi avatáson jelen volt dr. Kriszt András főorvos, a regionális mentőszolgálat vezetője, aki hangsúlyozta: immár 15 éve, hogy megalakult a térségi mentőszolgálat, amely az elmúlt évek alatt egyre több feladatot látott el. Így többek között a sürgősségi ellátás is megoldott a térségben, amely az európai uniós szabványnak is megfelelő, 15 perces kiérkezési időt garantál. A két kocsival rendelkező mentőszolgálat az elmúlt év adatai alapján közel 7000 beteget szállított, közülük több mint 600 fő igényelt sürgősségi, azonnali ellátást.

A regionális mentőszolgálat vezetője hangsúlyozta: a jövőben - az autópálya miatt - komolyabb, életmentő berendezésekre is szükségük lesz majd a helyi erőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!