Hírek

2006.09.26. 02:27

Átgondolásra váró törvény

Zalaegerszeg (haa) - Kampánylátogatáson járt tegnap a megyeszékhelyen Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, aki előbb megtekintette a páterdombi Térségi Integrált Szakképző Központ készülő épületét, majd sajtótájékoztatón vett részt.

nincs nev

- Ma az Alkotmánybíróság úgy döntött, visszaadja a parlamentnek a felsőoktatási törvényt. Mivel ez már az oktatási tárca sokadik bukása, a Fidesz azt javasolja, ezúttal gondolják át alaposabban a törvény tartalmát, így a tandíj kérdését. Az ország jövőjéről van szó ugyanis, ezért olyan finanszírozási rendszert kell megalkotni, mely sokak számára nem teszi elérhetetlenné a felsőfokú oktatást - fogalmazott a politikus, majd hozzátette: a tandíj ráadásul csak a kiváltságosokat terheli, az utóbbi időben ugyanis jelentősen megnőtt a költségtérítést fizető hallgatók száma, akiknek már több millió forintba kerül tanulmányaik folytatása.

Pokorni Zoltán programjának zárásaként megyeszékhelyi fideszes politikusokkal közösen megtekintette a közelmúlt belvárosi fejlesztéseit, a Dísz téren pedig felkereste az MSZP kampánysátrát is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!