Hírek

2006.09.15. 02:28

A fosztogatás 100 napja

Zalaegerszeg (haa) - Ha fideszes kézben van egy város, sokkal inkább ki tudja használni adottságait; ezt tapasztaltam, mikor megérkeztem Zalaegerszegre - köszöntötte a megyeszékhelyieket tegnap esti fórumán Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

nincs nev

Az MMIK nagytermében tartott kampányrendezvényen a frakcióvezető a kormány első 100 napját értékelve felidézte: a Fidesz már márciusban figyelmeztetett az ország válságközeli helyzetére, s gyors, hatékony lépéseket sürgetett a gazdasági növekedés beindítása érdekében. Ezzel szemben az MSZP azt ígérte: a választási győzelem után rögvest elkezdik a már kidolgozott reformok bevezetését, melyeket az igazságosság jellemez majd. - Azonban hamar kiderült: nemhogy nincsen pénz, de még el is kell venni az emberektől, a száz nap során tehát osztogatás helyett fosztogatást hajtott végre a kormány, melynek politikáját a hozzá nem értés jellemzi - fogalmazott Navracsics Tibor. Hozzátette: az elmúlt 4 évben 80 százalékkal nőtt a lakosság eladósodása, különösen a deviza alapú hitelekre vonatkozóan. Az ilyen adóssággal rendelkezőknek érdeke volna az erős forint, szemben a miniszterelnökkel, aki minden áron gyengíteni kívánja azt, mutatott rá.

- A nagy hanggal beharangozott áfacsökkentést nemrég a 15 százalékos kulcs 20-ra emelése követte, az ötéves adócsökkentési terv megvalósítása helyett pedig egyrészt többet kell fizetnünk, másrészt új adókat vezettek be, melyek agyonnyomják a vállalkozásokat - hangsúlyozta a politikus, majd arra emlékeztetett: jövő kedden parlamenti vitanapon is értékelik az elmúlt 100 nap kormányzati teljesítményét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!