Hírek

2006.09.12. 02:29

A befektetések ösztönzését tartja fontosnak

Zalakaros (kv) - Leadta a szükséges számú ajánlószelvényt, s a helyi választási bizottság független polgármesterjelöltként nyilvántartásba is vette dr. Szabados Gyulát.

nincs nev

A fentieket minapi sajtótájékoztatóján jelentette be dr. Szabados Gyula, aki ezt követően érdeklődésünkre elmondta: választási programja legfontosabb pontjának a befektetések ösztönzését tartja. Szerinte ugyanis a helyi lakosság - mint szobáztatók -, továbbá a kisvállalkozások számára biztos jövedelemszerzést, megélhetést biztosító turistaforgalom egyre inkább visszaesik Zalakaroson. A 90-es években még nagy számban érkező német és osztrák vendégek folyamatosan elmaradtak, a házak oldalán látható Frei felirat a valós helyzetet tükrözi. A befektetések ösztönzését vállalkozásbarát önkormányzati politika révén, a turistaforgalom jelentős növelésével kívánja elérni, ezért mielőbb komplex vellness-, szórakoztató- és szabadidőközpont létrehozását tervezi. Kérdésünkre elmondta: a megvalósításhoz a következő években a források rendelkezésre állnak, hiszen a hazai és uniós pénzeszközök, az Új Magyarország-NFT II. révén több mint hétezermilliárd forintot jelentenek, s ebből az idegenforgalomra 1,2 milliárd forint jut. Zalakarosnak - mint hangsúlyozta - az adottságai és lehetőségei korlátlanok, de mégsem mindegy, hogy ezen hatalmas összegből mennyi fog a városba kerülni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!