Hírek

2006.07.17. 02:28

Közösségi házat avattak

Csatár (hp) - Ünnepség keretében avatták fel szombaton az önkormányzati közösségi házat, amely a falu közepén, többféle funkciójával szolgálja majd a település lakóit.

nincs nev

A ház történetéről a polgármester elmondta, hogy azt 1975-ben, akkor is helyi igényekre és sok társadalmi munkára alapozva építette az ÁFÉSZ. Vegyesbolt és italbolt működött benne, az utóbbi években veszteségesen. Az önkormányzat úgy döntött, nem hagyják veszni az épületet, és tavaly megvették a házat. - Ősszel indult a munka, és ez év május 1-jére a kivitelező készre jelentette az épületet, megtörtént a műszaki átadás. Itt kapott helyet az új orvosi rendelőnk, heti két alkalommal lesz rendelés, egy önkormányzati irodát is kialakítottunk, hogy a helyben elintézhető ügyek miatt ne legyen szükség átmenni Bocföldére. Ezenkívül egy könyvtár van benne, internetes szoba és a tetőtérben a leendő teleháznak alakítottuk ki a helyet - mondta Mátyás László, aki az ünnepség előtt megmutatta a ház egyszerű, de szép és praktikus kialakítását. A vásárlással együtt, összesen mintegy 32 millió forintos beruházásnak 40 százalékát a megyei területfejlesztési tanács támogatásából fedezték. Az ünnepségen Kiss Bódog Zoltán, a megyegyűlés elnöke méltatta a csatáriak összefogásának jelentőségét, majd a nemzetiszín szalag átvágásával, illetve az épület kulcsának átadásával jelképesen felavatta az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!