Hírek

2006.07.13. 02:28

Jelentősen javultak a félév eredményei

Zalaszentgrót (sj) - A májusi és júniusi betegforgalomnak, illetve Országos Egészségbiztosí-tási Pénztár finanszírozásának köszönhetően jócskán javult az Egészségügyi Központ költségvetési helyzete.

Mórocz Zsolt

Ez a város képviselő-testületének legutóbbi ülésén hangzott el, amikor - az első negyedéves eredmények után - újra tájékoztatót hallgattak meg az intézmény finanszírozásával kapcsolatosan. Míg az első három hónapban közel hárommillió forintos hiány mutatkozott, addig - az egész félévet alapul véve - az összeg június végére 833 ezer forintra csökkent. Többen hangsúlyozták, oda kell figyelni a központ gazdálkodására, annak finanszírozása ugyanis a központi támogatási rendszer miatt kiszámíthatatlan. A polgármester elmondta szeretnék elérni, hogy a kistérség - melynek minden egyes települését szolgálják a szakrendelések - jövő évtől mintegy hárommillió forinttal járuljon hozzá a belgyógyászat és a labor fenntartásához. Elfogadták az EÜ Központ hosszú távú fejlesztési tervét, s a Futball Club számára szavaztak meg 300 ezer plusz 435 ezer forintnyi pótelőirányzatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!