Hévíz

2015.08.26. 17:40

Erdélyben járt a hévízi székhelyű Csokonai Vitéz Mihály Irodalmi és Művészeti Társaság elnöksége

Kolozsvár - Augusztus 15-19. között Erdélyben járt a hévízi székhelyű Csokonai Vitéz Mihály Irodalmi és Művészeti Társaság elnöksége.

Zalai Hírlap

Tar Ferenc elnök, Zalán Tibor alelnök, Pugner Ilona titkár, valamint Hizsnyai Zoltán, Bokányi Péter és Szemes Péter elnökségi tagok a hévízi önkormányzat támogatásával megvalósult út fő állomásaként augusztus 18-án 16 órától Kolozsváron, a Magyar Napok keretében szervezett irodalmi délutánon mutatták be a fürdővárost és a társaság működését.

A házigazda Kolozsvár Társaság székházában rendezett programon Kántor Lajos elnök köszöntőjét követően Tar Ferenc vetítéses előadásban mutatta be Hévíz történetét, fürdőkultúráját és a Csokonai Társaságot, melynek éves őszi tanulmányi napjai szervesen illeszkednek a város sokszínű kulturális életébe.

Kántor Lajos, Tar Ferenc, Hizsnyai Zoltán, Bokányi Péter
Fotó: Szemes Péter

Ezután Bokányi Péter, a vasi Életünk, Szemes Péter pedig a zalai Pannon Tükör folyóiratról szólt az egybegyűlteknek, végül Hizsnyai Zoltán és Zalán Tibor költők verseikből olvastak fel.

A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényt megtisztelte jelenlétével Mile Lajos kolozsvári főkonzul és Gálfalvi György József Attila-díjas marosvásárhelyi író is. Az út további részében a Csokonai Társaság tagjai erdélyi irodalmi és történelmi emlékhelyeket kerestek fel.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!