Hévíz

2015.08.26. 17:50

Hévízre látogatott a Török Köztársaság magyarországi nagykövete

Hévíz - A napokban a fürdővárosba látogatott Sakir Fakili, a Török Köztársaság magyarországi nagykövete.

Zalai Hírlap

A diplomata hazája alakulatát látogatta meg a múlt héten megrendezett keszthelyi női junior és ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon, s ez alkalomból kért találkozót Hévíz polgármesterétől, Papp Gábortól.

A találkozó célja egyértelműen a bemutatkozás volt, hiszen idén májusban Hévíz és a törökországi Fethyie testvérvárosi megállapodásának ünnepélyes aláírásán Sakir Fakili nem tudott részt venni. A nagykövetet elkísérte Nilgün Oran kulturális attasé, valamint egy Magyarországon élő török üzletember, Mete Bülent, akinek komoly szerepe van Hévíz és a török város kapcsolatának létrejöttében.

Hévíz kiemelt figyelmet fordít nemzetközi kapcsolataira. Sakir Fakili (balra), Mete Bülent és Papp Gábor a tárgyalóasztalnál
Fotó: Hévízi Önkormányzat

- Nagykövet úrral a török kapcsolatainkat beszéltük át - tájékoztatott a találkozó után Papp Gábor. - Hévíz kiemelt figyelmet fordít nemzetközi kapcsolataira, így a török együttműködésre is, amely nemcsak politikai, hanem gazdasági és turisztikai szempontból is jelentős lehet városunknak. Az elmúlt időszakban ígéretes kapcsolatokat alakítottunk ki a szállodaiparban és a turizmusban érdekelt üzletemberekkel. A nagykövet pedig támogatásáról biztosított minket, ami nagyon fontos, hiszen eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a nagykövetek segítő közreműködése sikeresen előrelendítheti a formálódó kapcsolatokat.

Mint kiderült, Sakir Fakili hosszú éveken át Németországban tartózkodott, tavaly november óta pedig Magyarországon él a Török Köztársaság nagyköveteként.

A Hévízen nyolc éjszakát eltöltő több mint harmincfős török női ökölvívó csapat egy arany- és négy ezüstéremmel, s elmondásuk szerint nagyon pozitív élményekkel tért vissza hazájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!