Hévíz

2014.12.10. 19:24

A hévízi gyógyászatról

Hévíz – Stockholmban tartott gyógyturisztikai bemutatót a fürdőváros delegációja a hét elején. A program létrejöttét a stockholmi magyar nagykövet, Makay Lilla segítette.

Varga Lívia

– Az volt az elsődleges célunk, hogy gyógy- és egészségturisztikai szempontból bemutassuk a várost. A skandináv térségben ugyanis a balneoterápia és a Hévízen honos gyógyászat kevésbé ismert – bocsátja előre Papp Gábor polgármester. – Meggyőződésünk, hogy a magyar gyógyvíz-kincs és a hozzá kapcsolódó egészségügyi szolgáltatások komoly vonzerőt tudnak kifejteni, főleg ha bemutatjuk az azokhoz kapcsolódó turisztikai és kulturális lehetőségeket, valamint a magyar gasztronómiát.

Ennek érdekében a hagyományos turisztikai kedvcsinálók – kisfilm, plakátok, prospektusok, fotók – mellett Sallai Istvánné dr. Homoky Mária, a hévízi Szent András Reumakórház reumatológus főorvosa orvosi-balneológusi prezentációt tartott, Papp Gábor és Kepli József János alpolgármester Hévízt mutatta be, Székely György, a Magyar Turizmus Zrt. észak-európai piacokért felelős külképviselője pedig hazánk egészségturisztikai jelentőségéről beszélt. Célközönségként azokat az utazásszervezőket, egészségbiztosítási szakembereket, szakorvos-csoportokat és páciens-érdekvédelmi szervezeteket hívták meg, akik szakmai study tourokat szerveznek, illetve arról dönthetnek, hogy egy-egy kezelést Svédországon kívül, kedvező feltételek mellett finanszírozzanak betegeiknek. Hévíz ugyanis kiváló helye lehet az ő rehabilitációjuknak. A fürdővárosi delegáció ezen túl Stockholmban dolgozó magyar orvosokkal is tárgyalt, akik szintén segítenek a marketingben.

Makay Lilla nagykövet is köszöntötte a megjelenteket. Fotó: Horváth Orsolya

– A skandináv térséggel kialakítandó turisztikai kapcsolatot erősítheti, hogy április végétől a skandináv országok vezető légitársasága, a Scandinavian Airlines (SAS) heti több alkalommal indít járatot Stockholm és Budapest között, ami a Hévízre való eljutást is megkönnyíti. Emellett elképzelhető, hogy a Prága és a Hévíz-Balaton Airport között az idei szezonban mindössze hetente egyszer közlekedő cseh járat is gyakrabban jár majd. Ez egyrészt kiváló átszállási lehetőséget biztosít a Skandináviából hozzánk utazók számára, másrészt jobban alkalmazkodik a cseh vendégek utazási szokásaihoz, ők ugyanis jellemzően 3-4 napot töltenek egy helyen – mondja Papp Gábor.

A fogadtatás kedvező volt, az eredmények a városvezető szerint már jövőre realizálódhatnak. Márciusban pedig egy norvég prezentációsorozattal összekötve Göteborgban és több svéd vidéki városban is bemutatkozik majd Hévíz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!