Hévíz

2014.10.20. 18:10

Újabb sportlétesítményt adtak át Hévízen

Hévíz Tavirózsa utcájában adták át hétfőn azt a szabadtéri kondiparkot, melynek kilenc elemét minden korosztály használhatja.

Keszey Ágnes

Az idegenül hangzó, de hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő módszer, a street workout, azaz a szabadtéren űzhető, saját testsúlyos edzés hívei hódolhatnak szenvedélyüknek már Hévízen is. Az önkormányzat közel hat millió forintból készíttette el a pályát, melyet az iskolások, a sportegyesületek és a remények szerint a város lakói és vendégei – idősek és fiatalok egyaránt használnak majd. Táblákat is kihelyeznek, melyek bemutatják az eszközöket és a rajtuk végezhető edzéseket. Hamarosan 200 méteres rekortán futópálya is készül. A szomszédos kis műfüves, valamint a skate pályától való átjutást megkönnyítendő járda is épül, de illemhely kialakítása is szerepel a tervek között.

Tolnai Ferenc és Tóth Gábor mutatta be a pálya használatát. Fotó: Keszey Ágnes

A pályán kilenc sporteszköz kapott helyet: multifunkciós torony, háromkarú függeszkedő, fekvőtámasz csillag, háromelemes húzódzkodó, dupla hát- és hasizom erősítő pad, párhuzamos korlát, emelkedő létra, bordásfal és kötél, illetve alacsony fekvőtámasz állvány várja a mozogni vágyókat. Az átadón Papp Gábor polgármester elmondta, hogy a városban fontos a sportélet támogatása, a mozgáslehetőségek biztosítása és az ezekhez fűződő infrastruktúra kialakítása. Az új pályán két fiatal, Tolnai Ferenc és Tóth Gábor mutatta be a jelenlevőknek, mi mindenre is használhatóak az eszközök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!