Hétvége

2015.08.14. 12:11

Koronával, szárnyakkal - Zala Szépe modellként is sikeres

Ugyanúgy ragyog, mint két évvel ezelőtt, amikor a Zala Szépe választáson a fejére került a korona. Balogh Edina modell karrierje meredek ível felfelé.

Benedek Bálint

A 20 éves zalaegerszegi lány kisugárzásáért, mosolyáért, szőke fürtjeiért és apró szeplőiért rajongnak Isztambulban, ahol tavasszal nívós fotózásokon pózolt.

Balogh Edina a zalaegerszegi otthonában Fotó: Katona Tibor

- Az egyik legemlékezetesebb munkámon 14 kilogrammos angyalszárnyakat erősítettek a hátamra, ezekkel kellett órákon át sétálni vagy vonulni - mesélte Edina. - Törökország egyik legjobb parfüm márkájához készültek a felvételek. Olykor úgy éreztem magam, mint a szupermodellek, akik körül állandóan izzik a levegő. A hajamat és sminkemet szinte percenként ellenőrizték, eközben 200 statiszta magas sarkú cipőben ácsorgott a felvételre és rám várva. Ezen kívül például egy külön mellém rendelt inas állandóan leste a kívánságaimat. Ha szomjas voltam vizet vagy teát hozott, ha pedig éppen fáztam, betakargatott.

Törökországban egy luxus kategóriát képviselő fodrászhálózat számára vállalt fotózást

A lány szerint a professzionális munkák során ez a fajta hozzáállás megszokott. Az angyal szerephez varázslatos, strasszokkal gazdagon kirakott, leheletfinom anyagból készült áttetsző ruhát viselt, amiben eléggé didergett a szabadtéri forgatáson. Azonban a szervezők nem estek kétségbe, több hajszárítót állítottak üzembe, s ezzel melegítették át Edina testét.

- Alapvetően is szeretek kicsit színészkedni, játszani, tekertem a csípőmet, amikor kellett, máskor pedig dívaként vonultam, ezt jó néven vette a megrendelő - mosolygott. - A megpróbáltatások ellenére jól bírtam a gyűrődést, pedig a szárnyakat tartó szilikon pántok a forgatás hat órája alatt véresre dörzsölték a vállamat. A profi hozzáállásért pedig külön dicséretet kaptam, ami szemtől szemben nem megszokott a modellvilágban.

Később fotózták a világhírű Fenerbache labdarúgó csapata számára készített szurkolói mezekben és sportruházatban, máskor pedig egy megrendelő kedvéért gyors egymásutánban 300 pólót kellett váltania. Varázslatos kisugárzása lenyűgözte a törököket is, akik egyebek mellett óriásplakátokat készítettek a zalaegerszegi lányról, így még néhány hónappal a munkák után is Edina mosolyog vissza például a Fenerbache stadion oldaláról.

- A MOS Kuaför egy luxus kategóriát képviselő török fodrászhálózat - folytatta Balogh Edina. - Gondolkodás nélkül a fényképemre böktek, a menedzserem szerint a szeplőim is közrejátszottak a kiválasztásomban. Beültettek a székbe és nézegették a hajamat, ami akkor a hátam közepéig ért, de még nem szóltak semmit.

Majd érkezett egy e-mail, hogy a lány mondjon egy összeget azért, amiért levághatják a haját. Ha a magyar és a külföldi ügynökség rábólint az ajánlatra, akkor Edinát választják.

- Természetesen reális árat kellett mondani, de mivel az állandó igénybevételtől, amúgy is ráfért volna már a vágás, belementünk - így a megyeszékhelyi hölgy. - Jó döntést hoztunk, hiszen szintén óriásplakáton az utcára került a fotó. Felvetetettek velem ezüstös parókát és egy vöröset. Ezekből mindössze négy kép készült, de 12 órát dolgoztunk rajtuk.

Edina 2013-ban, közvetlenül a Zala Szépe versenyen elért sikere után már dolgozott Isztambulban. Akkor kötött örök szerelmet Törökországgal. Két éve viszont csak két hónapot töltött külföldön, majd a sikeres érettségi után a Budapesti Gazdasági Főiskola gazdasági informatika szakára nyert felvételt. Az első félévet különösen élvezte, ez meglátszik kiváló eredményein is, ezen a nyáron pedig egy fővárosi hipermarketben személyi asszisztensként vállalt munkát.

- Nem tudok egy helyben ülni, egyszerűen nyughatatlan vagyok - jellemezte magát. - Ettől függetlenül örülök, hogy csak 18 évesen indultam neki a nagyvilágnak, korábban nem bírtam volna az egyedüllétet. Az otthon melege, a család közelsége különösen fontos az életemben.

Apropó, család! Edinának hat hónapja született meg az öccse, Milán. A baba születésénél épp külföldön volt, ám alig várta, hogy végre magához ölelhesse a csöppséget. A kistestvér mellett az ifjú hölgy ragyogásának másik oka, hogy két és fél év magány után rátalált a szerelem. A balatonalmádi, korábban a ZTE-ben is focizó Ács Martinnal öt éve ismerik egymást, sokáig baráti viszonyt ápoltak.

- Mindig azt hajtogattam, hogy labdarúgóval márpedig soha nem kezdek - mosolygott Edina. - Az előítéleteimre viszont Martin rácáfolt. Az internetes közösségi oldalon udvarolt, s amíg kint voltam, naponta olykor hat órán keresztül is beszélgettünk.

Hab volt a tortán, amikor a hős szerelemes fiú egy óriási macival, s virágcsokorral a kezében várta a repülőtéren.

- Számomra fontos a kisugárzás és a jó humor, e kettővel azonnal levett a lábamról - említette. - Vallom: a külső, ami megfog, a belső, ami megtart. Olyannyira egymásra találtunk, hogy a napokban össze is költöztünk.

Divatos feszes testek?A tüszős mandulagyulladás miatt egy hétig semmi sem ment le a torkomon. A nyelés is komoly fájdalmakat okozott, egyedül a tea nem bántotta a nyálkahártyámat. A felesleges kilók néhány nap alatt valósággal leugrottak rólam. Ettől függetlenül a fogyókúra extrém, lázzal és gyengeséggel súlyosbított formáját még a gyakran önmagukat sanyargató modelleknek sem ajánlom. Azért sem, mert az utóbbi évek kritikáit megfogadva a nagy divatcégek ódzkodnak a csontsovány modellek alkalmazásától. Mégis valamilyen, számomra érhetetlen oknál fogva a lányok között még mindig trendi a vékonyság, sőt mostanában a hölgyek elkezdtek edzőterembe járni és nehéz súlyokat emelgetnek. Ettől pedig olyan brutális izmokat növesztenek, melyeket a férfiak is megirigyelhetnének. Egy másik csoportjuk pedig eszeveszetten igyekszik azért, hogy feszes maradjon a hasa, kerek a feneke és izmos a lába. Értem, hogy sportos életmódra neveljük a fiatalokat, de odafigyelhetnénk arra is, miként érik el a látványos hatást. A tinédzserek többsége sokszor az internetes közösségi oldal elvárásai szerint is cselekszik. Azon a felületen ugyanis be lehet mutatni az elért eredményeket, különféle csoportokban elismeréseket (like) gyűjthetnek.Balogh Edina szintén ügyel a külsejére. A 176 centiméteres magasságához 51 kilogramm a versenysúlya. A sportolás mellett az étkezésére is figyel. Szerinte a mai lányok nagy hangsúlyt fektetnek a külső megjelenésükre. Ahhoz azonban, hogy valakiből szépségkirálynő lehessen, nem kizárólag testi adottságokra van szükség – a szépség belülről is fakad.

Benedek Bálint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!