A UTE versenyén vívtak a kardozók

2024.04.11. 20:43

Ferencz Nóra bronzérmes a reménység körversenyen

Az NTE 1866 ifjú kardozói ott voltak az UTE által rendezett Gerevits-Kovács-Kárpáti Reménység Körverseny újabb állomásán.

Kerkai Attila

Ferencz Nóra (középen, piros felsőben) az eredményhirdetéskor

Forrás: NTE 1866

A kétnapos viadal első felvonásában a gyermek korúak (13 év és az alattiak) versenyeztek. Előbb a fiúk, majd a lányok. Az NTE 1866 fiú kardozóinak szereplését nem kísérte szerencse. A 64-es tábláról csak Szente András jutott a legjobb 32-be, ahol első asszóját megnyerte, majd a következőt elveszítve vigaszágra került, végül a 18. helyen végzett. Délután a lányok versenyét már több szerencse kísérte, hiszen három kanizsai is a 32-be jutott. Koma-Mátyás Emma a 25. helyen végezett, Szita Anna a 16-os táblára került, itt utolsó asszóját elveszítve a 15. helyen végzett. Ferencz Nóra Anna még tovább menetelt, és a döntőbe került. Első asszóját megnyerte, a legjobb négy között azonban vereséget szenvedett, így az előkelő 3. helyen végzett.

Vásárnap az újonc korosztály (14 év és az alattiak) versenyzett. A fiúk versenyében az 50 indulóból Makoviczky Mátyás végzett a legjobban, aki a 15. helyet szerezte meg, Kiss Barnabás a 28. lett. A délutáni leány versenyben mind az öt nagykanizsai lány a 32-es táblára került. Ferencz Nóra csaknem megismételte előző napi szereplését az idősebbek között is, hiszen a nyolcas döntőbe jutott, ám a négy közé jutás nem jött össze neki, végül az 5. helyen zárt. Szita Anna a 18., Koma-Mátyás Emma a 23., Péntek Janka a 25., Simon Dóra Sára a 32. lett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában