A Zalaco-ZÚK tehetsége még egy számba indul

2023.12.07. 12:52

Nagy Napsugár 1500 méteren a 9. helyen zárt az Eb-n

A romániai Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság harmadik napján zalai szempontból a női 1500 méteres gyorsúszás állt a középpontban, hiszen a Zalaco-ZÚK tehetsége, Nagy Napsugár ebben a számban volt érdekelt.

Kerkai Attila

Rövidpályás úszó ENagy Napsugár a célba az Otopeniben zajló Eb-n az 1500 méteres szám utánb

Fotó: Kovács Tamás

A délelőtti program végén következett az 1500 m női gyors, Nagy Napsugár pedig futamában a hatodik helyen végzett 16:26.37 perccel. Később kiderült, hogy ez az eredmény az összesített 9. helyezést ért, így a 15 éves egerszegi úszó a 9. helyen zárt élete első felnőtt világversenyén. Egyéni legjobbja elég lett volna az első nyolc közé kerüléshez, azonban a döntőbe nagy valószínűséggel akkor sem kerülhetett volna be, hiszen megelőzte őt Késely Ajna és Flück Dóra is, egy nemzetből pedig csak két úszó lehet döntős.

Nagy Napsugár számára ez az Eb a tapasztalatszerzésé, hiszen először szerepel felnőtt Eb-n, a délelőtti úszásokban még nincs elegendő rutinja, eddigi szereplése megfelel az előzetes várakozásoknak. Horváth Csaba edző tanítványa vasárnap a 400 méteres gyoprsúszásban is medencébe ugrik, kedden, 800 méteren a 10. legjobb időt érte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában