Végül érvényesült a papírforma

2023.11.02. 16:33

Egy győzelem és egy vereség a kézilabda NB II-ben

Két hazai meccs, egy győzelem és egy vereség a mérlege a legutóbbi fordulót követően a kanizsai NB II-es kézilabda együtteseknek.

Kühne László

Sass Gergő jól is játszott és négy gólt is lőtt

Fotó: Szakony Attila

NB II E csoport, férfiak:

Nagykanizsa–Mecseknádasd 29-21 (14-10)
Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Marosi, Pap E.
Nagykanizsa: Oláh – Csordás 6/1, Vadász, Hári 2, Balogh P. 2, Kovacsics 3, Szabó G. 3. Csere: Kovács A. (kapus), Sass 4, Bognár P., Péter, Németh B. 2, Füstös 5, Báder 2. Edző: Csalló Ádám.
Jók: Csordás, Füstös, Sass.

A vendég nádasdiak is bátran beleálltak a meccsbe, majd 10-8-as hazai vezetés után érződött talán valamelyest, hogy a Nagykanizsa érvényesíteni fogja a papírformát. A második játékrészben a baranyaiak próbáltak a kanizsaiak nyomában maradni, a mérkőzés 45. percében azonban már hatgólos lett a Kanizsa előnye. Onnantól lényegében már nem hagyták a hazaiak, hogy a vendégek változtassanak, és maradtak a tabella második helyén.

NB II E csoport, nők:

Tungsram SE Nagykanizsa–Nagyatádi RKC 28-36 (11-18)
Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Rozina, Ujvári.
Tungsram SE: Dudora – Kovács B., Balogh B. 2, Csivre V. 5, Burghardt 11/3, Horváth A. 6, Szmodics V. 1. Csere: Tóth V. (kapus), Kovács D., Andor 3, Ács. Edző: Surman István.
Jók: Burghardt, Horváth A., Csivre V.

A bajnokság eddigi eredményei alapján a Nagyatád érkezett esélyesként Kanizsára, de a mérkőzés első tíz perce alapján a hazaiak merészebb terveket is szövögethettek. Az atádiak aztán koncentráltabban kézilabdáztak, és a félidő végére tetemesebb előnyre tettek szert. A második harminc perc során már inkább a tíz gól felé hajlott a vendégek előnye, ugyanakkor a találkozó hajrájához közeledve a nagykanizsaiak visszajöttek még öt gól hátrányra is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában