Vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztály

2023.10.01. 19:05

Nehéz, de értékes vasárnapi siker Zalaszentgróton

A vármegyei labdarúgó bajnokság I. osztályában a 8. fordulót rendezték meg. A Zalakomár hosszú idő után nyert ismét, érdekes döntetlt játszott egymással a Hévíz és a Semjénháza. A Csesztreg múlt heti veresége után most biztosan nyert, a Technoroll Teskánd pedig nem hibázott a szomszédvár Tarr Andráshida SC ellen.

Zaol.hu

Kettős teskándi szorításban az ASC játékosa. A Teskánd magabiztosan nyert és őrzi első helyét a tabellán

Fotó: Szekeres Péter

Flexibil-Top Zalakomár–Lenti TE 6–2 (3–1)

Zalakomár, 100 néző. Jv.: Kondákor M.

Zalakomár: Vida – Takács Cs., Takács D., Vass, Horváth J., Madarász Z., Madarász F., Nagy M., Mutter, Mészáros, Madarász Sz. Játékos-edző: Horváth Zsolt.

Lenti TE: Dervalics – Mentes, Sabján (Fábián), Kovács E. (Könye Balla), Sárkány, Horváth F., Kiss K. (Pálinkás), Péter, Ritlop, Pál, Csiszár. Edző: Szabó István.

Megérdemelt hazai győzelem.

Gólszerzők: Madarász Z. (2), Madarász Sz., Vass, Takács D., Madarász F., ill. Sárkány, Fábián.

Jók: Vass, Madarász Sz., Horváth J., Madarász Z., ill. senki.

U19: Zalakomár–Lenti 3–0.

Hévíz–Semjénháza 1–1 (0–1)

Hévíz, 100 néző. Jv.: Major Zs.

Hévíz: Lucz - Nagy D., Meidl, Fábián, Tóth I., Filó (Kustán), Szindekovics, Damina (Erdősi), Nyári, Tóth A. (Karakai), Bontó. Edző: Damina László.

Semjénháza: Szakmeiszter - Novák (Horváth Á.), Horváth P., Pál D., Schuller, Szőke, Bagó Bá., Ribarics (Kapuvári), Kozári, Bagó Be., Szilágyi (Horváth G.). Edző: Kovács György.

A csapatok nagy iramban kezdték a mérkőzést, mindkét gárda támadólag lépett fel. Két kihagyott hazai lehetőség után a Semjénháza szerzett vezetést. A 21. percben egy bedobást Horváth P. csúsztatott középre, az érkező Schuller pedig a hálóba fejelt. Ezt követően is a küzdelem dominált, de a kapuk keveset forogtak veszélyben. Fordulás után a Hévíz támadólag lépett fel, ám a vendégek kontrái is magukban hordozták a gólveszélyt. Az utolsó percekre paprikás hangulat alakult ki a pályán, és már úgy tűnt, nem tud egyenlíteni a hazai gárda, de játékosai az utolsó pillanatig küzdöttek. A 92. percben Fábián bombáját bravúrral ütötte ki Szakmeiszter, de Bontó érkezett, akinek középre fejelt labdája az érkező Erdősit megelőző Kozáriról a saját kapujába pattant. A játék képe alapján a döntetlen igazságos.

Gólszerzők: Kozári (öngól) ill. Schuller.

Jók: az egész csapat, ill. Horváth P., Pál D., Schuller, Bagó Be.

Csesztreg–Deák-Gizmó Murakeresztúr 6–1 (3–0)

Csesztreg, 150 néző. Jv.: Siket L.

Csesztreg: Gergő (Kovács Be.) – Póczak, Szabó B., Lovrencsics (Németh G.), Biharvári, Horváth R., Kiss Ba., Őri Cs., Kiss Bá. (Kovács Ba.), Őri M., Németh D. (Magai). Edző: Tamás Tamás.

Murakeresztúr: Molnár K. – Békefi (Szalai), Czigány, Rodek (Gerencsér), Körösi, Szilveszter, Büki (Kránicz), Márkovits (Németh D.), Bekő (Dezső), Gyuranecz, Szabó I. (Orbán). Edző: Visnovics László.

A mérkőzés elején a hazai csapat lépett fel támadólag, viszont az első nagy helyzet a Murakeresztúr előtt adódott és a kapufán csattant a vendég támadó lövése. Az első negyedóra elteltével átvette a Csesztreg a játék irányítását, és a 18. percben megszerezte a vezetést Kiss Balázs révén, aztán öt perc alatt még kétszer volt eredményes a Csesztreg. A vendégek ekkor egy kicsit “szétestek”, de Siket játékvezető jól kézben tartotta a mérkőzést. Ezt követően is a hazaiak birtokolták többet a labdát, viszont a vendégek kontráiban többször is benne volt a gólszerzés lehetősége. A szünet után is a Csesztreg irányította a játékot. A 60. percben újabb gólnak örülhetett a hazai publikum. A csereként pályára lépő Magai Róbert volt kétszer is eredményes rövid időn belül. A 69. percben szépített a Murakeresztúr. Kőrösi lépett ki az elmélázó hazai védők között, lövése után a labda végül a becsúszó hazai védő lábáról került a hálóba, öngól. A 84. percben a tizenhatoson belül szabálytalankodtak a vendégek és a megítélt bűntetőt Kiss Balázs értékesítette. Összességében megérdemelt győzelmet aratott a rutinosabb Csesztreg a jól küzdő Murakeresztúr ellen.

Gólszerzők: Kiss Ba. (3, egyet 11-esből), Magai (2), Kiss Bá., ill. Lovrencsics (öngól).

Jók: Horváth, Kiss Ba., Magai, ill. Molnár K., Gyuranecz, Rodek.

U19: Csesztreg–Murakeresztúr 8–2.

Technoroll Teskánd–Tarr Andráshida SC 3–0 (2–0)

Teskánd, 70 néző. Jv.: Hegedüs M.

Teskánd: Kiss B. – Kiss P., Boronyák, Szökrönyös (Horváth M.), Gájer (Elek), Bresztovszky, Bakos,

Németh N. (Megyesi), Major, Gyarmati, Kiss D. Edzők: Deák Ádám, Mándli Péter.

Andráshida SC: Paksy – Fekete (Zsuppán), Szabó B. (Bakos), Kiss B. (Németh R.), László (Sipos), Lukács, Pataky (Horváth B.), Czotter, Csiszár, Penczák, Fülöp. Játékos-edző: László Dávid.

 

A hazai csapat az egész találkozón kézben tartotta a mérkőzést, így sportszerű meccsen megérdemelten nyert ilyen arányban is.

Gólszerzők: Gyarmati, Boronyák, Szökrönyös.

Jók: az egész csapat, ill. Paksy, László.

Szepetnek–Kiskanizsai Sáskák SE 3-0 (0-0)

Szepetnek, 200 néző. Jv.: Kiss N.

Szepetnek: Bocskai – Csavari (Pál Mi.), Szabó Be. (Koller G.), Rákhely M., Bános, Fadgyas (Üst), Pápai M., Nagy T., Déri (Orsós R.), Dömötör (Bilák), Kolman (Millei B.). Edző: Németh István.

Kiskanizsa: Parragi – Ötvös (Herczeg), Rákhely P., Jagarics, Mismás, Fülöp R., Petánovics, Füzesi (Kovács D.), Kiss J., László R. (Heiszter), Dolmányos. Játékos-edző: Rácz Szabolcs.

A legfontosabb kérdés talán az lehetett a szomszédvári rangadóval kapcsolatban, hogy melyik fél fog profitálni az előző körben aratott győzelméből, hiszen igazi értéke akkor mutatkozhatott a múlt körben szerzett három-három pontnak, ha ezeket a nyolcadik fordulóban is gyarapítani tudják. A hazaiak benyomták a vendégeket a kapujuk elé, ugyanakkor éppen akkor mutatkozott veszélyesnek egy-egy vendég előrelendülés, esetleg szöglet. Parragi Olivér a Kiskanizsa kapujában kimondottan jól állta a sarat, s a második félidőben is inkább az volt a kérdés: vagy kitart a lehető legtovább a kiskanizsaiak védelme, vagy lezárja a meccset a Szepetnek. A Kiskanizsa jól felvette a védekezés ritmusát a továbbiakban is, ugyanakkor az 57. percben egy némileg váratlan lehetőség góllal végződött, az pedig borította az addigiakat. Az 1-0-s szepetneki vezetés után a frissebb játékosokkal a vendéglátók egyszerűen felőrölték a Sáskát, s végül biztos, egyben megérdemelt sikert könyvelhettek el.

Gólszerzők: Rákhely M., Orsós R., Bános.

Jók: Rákhely M., Fadgyas, Millei, Bános, illetve Parragi, Rákhely P., Jagarics.

U19: Szepetnek–Kiskanizsa 0–1.

Magnetic Andráshida TE–Zalalövő 0–4 (0–1)

Zalaegerszeg, 50 néző Jv.: Lapath D.

Magnetic Andráshida Te: Czirjék – Berkovics, Darabos, Tóth D. (Anti), Kalamár (Keszei), Luter, Bognár, Szabó M., Németh K., Igazi, Benczik. Edző: Szabó II. Zsolt.

Zalalövő: Kovács D. – Csáki (Tóth B.), Gyenese, Bakó (Földvári), Bekes, Kellner (Horváth T.), Csonka (Járfás), Radics (Horváth D.), Cseresznyés, Őr, Molnár Á. (Mesics). Edző: Ostrom János.

A Zalalövő andráshidai vendégjátéka arról marad emlékezetes, hogy mindkét együttes előtt, mindkét oldalon legalább öt-hat százszázalékos, ordítóan nagy gólhelyzet adódott. Míg a hazaiak az üres kapuba sem tudtak betalálni, addig a vendégcsapat kettőt kihasznált ezen lehetőségei közül. A mérkőzés utolsó három percében pedig két büntető értékesítésével állította be végeredményt. Összességében a helyzetkihasználás döntötte el a három pont sorsát, így a kevesebb ziccert rontó Zalalövő megérdemelten nyert.

Gólszerzők: Bakó, Őr, Gyenese (11-esből), Horváth D. (11-esből).

Jók: Czirjék, Luter, ill. Őr, Bekes, Gyenese, Bakó.

Zalaszentgrót–Kinizsi Gyenesdiás 1–0 (1–0)

Zalaszentgrót, 250 néző. Jv.: Baranyai R.

Zalaszentgrót: Osbáth – Jóna, Doszpoth, Ferenczi (Kovács-Braun), Molnár Zs. (Fábián), Iberhart (Kovács L.), Kaprinai, Kovács P., Péhl (Horváth S.), Horváth D., Pődör. Edző: Bencze Péter.

Gyenesdiás: Für – Zsiga, Szekér, Fellner (Rácz), Tarnóczai, Kiss P., Bertók (Dobján), Bardon, Kiglics, Czafit, Karancz. Edző: Kocsis Norbert.

Nagyon nehéz, de értékes győzelmet aratott a hazai csapat.

Gólszerző: Doszpoth. Jók: Doszpoth, Kovács P., Iberhart, ill. az egész csapat.

Az I. osztály állása: 

1.    Teskánd     8     7     1     0     22    -     5     22

2.    Zalaszentgrót     8     6     1     1     20    -     11    19

3.    Csesztreg   8     5     2     1     19    -     5     17

4.    Szepetnek   8     5     0     3     31    -     16    15

5.    Semjénháza  8     4     1     3     12    -     12    13

6.    Gyenesdiás  8     4     0     4     12    -     17    12

7.    Hévíz 8     3     2     3     20    -     16    11

8.    Lenti 7     3     1     3     17    -     15    10

9.    Zalalövő    8     3     1     4     12    -     10    10

10.   Andráshida SC     7     3     1     3     11    -     14    10

11.   Kiskanizsa  8     3     0     5     16    -     20    9

12.   Zalakomár   8     2     2     4     17    -     29    8

13. Murakeresztúr 8     0     1     7     12    -     29    1

14.   Andráshida TE     8     0     1     7     8     -     30    1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában