Helyi sport

2023.10.07. 08:00

Döntőt játszik a ZTK-FMVas a férfi teke Európa Kupában

A ZTK-FMVas férfi tekecsapata szombaton döntőt játszik a boszniai Brcko városában zajló Európa Kupában. Tizennégy csapat részvételével szerdán kezdődött az erőpróba, melynek elődöntőjébe a selejtező harmadik helyén került be az egerszegi csapat. A fináléért pedig a második helyezettel, egy horvát gárdával csapott össze pénteken.

Varga Andor

Járfás Szilárd az egész sorozat legjobb ZTK-s egyéni eredményét teljesítette a horvátok ellen

Forrás: ZH-Archívum/Szekeres Péter

KK Mertojak–ZTK-FMVas 2:6 (3786-3802)
A zalaiak egyéni eredményei: Horváth Z. 639, Nemes 619, Pintér 594, Járfás 682, Kakuk 667, Fehér 601.
A legjobb négy közé kerüléssel a ZTK teljesítette az alap célkitűzést, hiszen a EK legjobb öt csapata indulhat a Bajnokok Ligájában. Ám még többet jelent a döntőbe kerülés, ez a két csapat ugyanis kiemelt lesz a BL-ben, s így az első körben biztosan elkerüli a legjobb együtteseket. Az elődöntőnek így győzelmi céllal vágtak neki az egerszegiek.
– Az első körben veszni látszott minden, hiszen csak Horváth Zoltán szerzett egyéni pontot, s ráadásul 106 fás hátrányba is kerültünk – mesélte a ZTK helyszínen lévő elnöke, Takács László. – A folytatásban azonban olyan fordítást mutatott be, amit rég láttam utoljára. Mindenkinek jár a dicséret, de különösen Járfás Szilárdnak, aki kivételesen dobott. Ez a küzdeni tudás és csapatszellem eddig a bajnokikon hiányzott, remélem ez a siker megadja a fiúknak a lendületet a szezon folytatására is.
A ZTK-FMVas Brckóban szombaton 17 órakor kezdi a döntőt. Még nem tudni, hogy az ellenfele a német Raindorf, vagy a szlovák Podrbezova lesz-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában