Helyi sport

2023.10.18. 10:30

A ZKSE négy éremmel nyitotta a cyclocross-szezont

A fővárosi Kamaraerdőn rendezték meg a Cyclocross Challenge elnevezésű kerékpáros versenysorozat első viadalát, az idei krossz-szezon nyitányaként.

Varga Andor

Káldi Zalán a kamaraerdei pálya egyik saras szakaszán Fotó: ZKSE

Igazán népes és erős mezőny gyűlt össze az erőpróbára, hiszen mindenki nagyon várta már az első cyclocross viadalt. A zalaegerszegi Green Zone-ZKSE is népes küldöttséggel képviseltette magát, melynek tagjai sok szép eredményt értek el. Bruchner Regina (U19) menetrend szerint szállította az első helyet, míg Chovanyecz Emese (Elite) és Káldi Zalán (U9) bronzérmet szerzett. Kiemelést érdemel még Endrédi Máté is, aki életében először indult a legjobb férfi kerékpárosok mezőnyében (Elite) és meg tudta kaparintani az ezüstérmet.

A ZKSE további eredményei. Elite, férfi: 10. Fekete Ágoston. Master2, férfi: 4. Horváth Szabolcs, 7. Dervalics Gábor, 11. Káldi Tamás, 12. Czenki Tamás.

Kamaraerdőn a cyclocrossban megszokott dimbes-dombos pálya várt a bringásokra, akiknek akadályokat (például lépcsők, palánkok, dagonyák) is teljesíteniük kellett, időnként a kerékpárt cipelve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában