A ZTE FC leigazolta Antonio Mancét, Eduvie Ikoba a portugál második vonalban folytatja 

2023.09.01. 20:00

Újratervezés, új szerepőkkel -  vasárnap érkezik az FTC

Pénteken a ZTE FC leigazolta Antonio Mancét a DVSC együttesétől, így a héten ő a negyedik érkező a csapathoz a távozók mellett... A ZTE FC vasárnap 17.15 órától a bajnoki címvédő Ferencvárost fogadja, és Boér Gábor vezetőedző annak ellenére, hogy az esélyek nem csapata mellett szólnak, inkább előre tekint, hogy ütőképes együttest kovácsoljanak össze a későbbi folytatásra.

Kerkai Attila

Boér Gábor és stábja is nagy kihívás előtt áll az elkövetkezőkben

Fotó: Pezzetta Umberto

Nagy a mozgás mostanában a ZTE FC együttesénél, hiszen a klub értékesítette a játékjogát Mocsi Attilának és Tajti Mátyásnak, továbbá Eduvie Ikoba sem lesz már a csapat tagja, aki pénteken a portugál II. osztályú Academico Viseu együtteséhez igazolt.  Pénteken a „levegőben lógott” még Gergényi Bence sorsa is, akit a hírek szerint a Fehérvár FC csábít. Akik érkeztek, már a csapattal edzenek néhány napja, vagyis a francia Yohan Criozet, Medgyes Sinan és a horvát Josip Spoljaric, plusz pénteken lett hivatalos a szintén horvát Antonio Mance megszerzése.

Volt (van) mozgás bőven a csapatnál és a szeptember 6-ig tartó átigazolási időszak végéig még bármi történhet. A ZTE FC szakvezetőjét, Boér Gábort arra kértük elsőként, adjon helyzetjelentést együtteséről.

– Igazából nagy változások történtek az elmúlt tíz napban-egy hétben, és minden csapatot rosszul érint, amikor meghatározó játékosai távoznak – válaszolta Boér Gábor. – Másfelől viszont olyanok érkeztek, akik előrelépést jelenthetnek, sokat várunk tőlük. Ők főleg abban segíthetnek, ami eddig az egyik hiányosságunk volt. Vagyis a támadások hatékonysága terén várjuk azt, hogy mindenképpen javuljunk.

–  Új csapatot kell építenie. Egyetért ezzel a megállapítással?

–  Egyrészt van bent igazság, hiszen változtatni kell még taktikai szempontból is az eddigieken. Akik érkeztek, esetleg más rendszerben futballoztak, de ezt a folyamatot nem lesz lehetetlen átvinni. Úgyhogy azért teljesen új alapokat nem kell lefektetni. Akik jöttek, ahogy említettem, erősítést jelentenek, és ennek a klubnak van egy filozófiája és célja. Aminek a lényege, hogy játékosokat neveljen, és ha tud, értékesítsen. Egy edzőnek pedig fel kell készülni az ilyen helyzetekre. A klub vezetői nagyon sokat dolgoztak azon, hogy a távozókat megfelelő játékosokkal pótolják, tehát ezek a mostani változások eleve benne voltak a pakliban.

– Vasárnap a Ferencváros együttese érkezik, és ha a jelenlegi kerettel hónapok óta együtt dolgozott volna, sem igazán Önök lennének az esélyesek. Mit gondol az esélyekről ebben a helyzetben?

 – Véleményem szerint jelenleg Magyarországon nincs olyan csapat, amely esélyes lenne a Ferencváros ellen. Látjuk, hogy a fővárosiak a nemzetközi porondon is mennyire eredményesek. Noha nehezen kezdődött számukra a szezon, de azóta nemcsak, hogy nyerik nemzetközi meccseiket, hanem gyakorlatilag agyonverik az ellenfeleiket. Nekünk a jelenlegi helyzetben nem azt kell néznünk, hogy ki az ellenfél, hanem azt, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a meccsből. Sokat kell tennünk ezért, de mindenképpen az a célunk, hogy megnehezítsük a Ferencváros dolgát. A későbbi válogatott szünetet pedig arra kell felhasználnunk, hogy az újonnan érkezőket még inkább beépítsük a csapatba.

Ami pedig a vasárnapi lehetséges szereplőket illeti, Ubochioma Meshack kezd felépülni sérüléséből, ő valószínűleg már kispados lesz. Boér Gábor elmondta, Medgyes, Spoljaric abszolút rendben van, Croizet pedig az Újpestnél a második számú csapatban szerepelt eddig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában