A ZTE FC rutinos kapust igazolt

2023.09.26. 15:14

Sallói István szerint Dombó érkezésével bővül a repertoár

Kedden a ZTE FC labdarúgócsapata bejelentette, hogy leigazolta Dombó Dávidot. A kapus szabadon igazolható játékosként került az egerszegiekhez.

Kerkai Attila

Dombó Dávid rutinos hálóőrként érkezik

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Dombó nem ismeretlen kapus, hiszen a 30 esztendős hálóőrnek már 117 élvonalbeli mérkőzés van a háta mögött. A Haladás neveltjeként védett Szombathelyen, majd Mezőkövesd, Kisvárda és legutóbb a Vasas volt az állomáshelye. Rutinos hálóőr érkezik, ami nyilvánvalóan összefüggésben van a kapusposzton tapasztalt legutóbbi, fehérvári bizonytalanságokkal. Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója sem cáfolta ezt, de mint megjegyezte, arról szó sincs, hogy Senkó Zsombor kegyvesztetté vált volna.

– Egy fiatal kapusról van szó Senkó esetében, túl nagy nyomás nehezedett rá, túl sok támadás érte, ami egy érettebb kapust is megviselt volna – jegyezte meg Dombó Dávid érkezésével kapcsolatban érdeklődésre válaszolva Sallói István. – Azt szerettük volna, hogy vezetőedzőnk repertoárja bővüljön ezen a poszton is, esetünkben egy rutinos kapussal. Ami a játékot illeti, elöl már tapasztalható a javulás, hátul a védekezésben viszont még sok a gól, ami az egész védekezést érinti. Valakinél mindig van egy hiba, ebben is szeretnénk előre lépni, hogy még kevesebb legyen a jövőben. 

A ZTE FC felnőtt keretében így már három kapus van, Gyurján Márton, Senkó Zsombor és Dombó Dávid.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában