Szurkolásra buzdít a ZTE-tábor mindenkit

2023.08.01. 16:32

Csütörtökön visszavágó az Európa Konferencia-ligában

Csütörtökön rendezik a labdarúgó Európa Konferencia-liga selejtező második fordulójának visszavágóit, közte a ZTE FC–NK Osijek találkozót, amit a horvát együttes várhat minimális, egygólos (1-0) előnnyel. Az egerszegiek még semmiről sem mondtak le, s bár hátrányból kezdik a mérkőzést, szeretnék, ha a végsőkig nyílttá tudnák tenni a továbbjutást.

Kerkai Attila

A ZTE FC és mögötte a ZTE-tábor Eszéken. A zalai drukkerek is azt szeretnék, ha csütörtökön sokan lennének a stadionban, hiszen a horvátok is készülnek: a ZTE Arénában megtelik a vendégszektor

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC és az NK Osijek is pályára lépett hazájuk bajnokságában a hét végén, s érdekes párhuzam, hogy mindkettejük számára baljósan indult vasárnapi találkozójuk. Az NK Osijek a horvát élvonal újonca, a Robert Prosinecki által irányított NK Rudes vendége volt és az első félidőben háromgólos hátrányba került, hogy még a szünet előtt szépítsen. Mijo Caktas aztán a 71. percben pályára lépett, és 12 perc alatt mesterhármast rámolt be az ellenfélnek: nyert idegenben az Osijek 4-3-ra. Stjepan Tomas, az eszékienk vezetőedzője a ZTE FC ellen szerepeltetett együtteséből a kapus Malenica mellett a Mkrtchyan, Nejasmic, Miérez, Lovric és Drambayev sort tartotta kezdőként a pályán, később Brlek, Fucak, Grzan és a meccs hőse, Caktas érkezett csereként.

Mijo Caktas a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, számukra a győzelem volt a legfontosabb, de már a ZTE elleni meccsről is szót ejtett:

– Pozitív energiával utazunk Magyarországra, a ZTE elleni visszavágóra. A csapat karakteresen játszott, a végsőkig küzdöttünk és nyertünk. Sokkal szebb így, kellő optimizmussal utazhatunk Zalaegerszegre. Az előnyünk ugyan minimális, de biztosíthatok mindenkit, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy tovább lépjünk a következő körbe.

A ZTE FC is hátrányba került a vasárnapi, Kisvárda elleni meccsén, azonban a kék-fehérek számára nem jött az a fajta fordulat, mint ami az Eszékkel történt. A mérkőzés után Boér Gábor vezetőedző is elmondta: onnantól kezdve csak az Osijek elleni visszavágóra összpontosítanak.

Nem egészen egy hete, szinte telt ház volt Eszéken (12 011 néző). Jelenlegi állás szerint ennél azért kevesebben lesznek az egerszegi mérkőzésen, de ami biztos, hogy a horvát drukkereknek fenntartott belépők kedd délig mind elkeltek (ez nagyjából hatszáz főt jelent). Természetesen a hazai szektorokba is fogynak a jegyek, és továbbra is lehetőség van online és a stadion pénztárában megváltani a belépőket. A csapat és a szakvezetés szeretné, ha minél több egerszegi drukker lenne a lelátón. A ZTE hívei pedig – ahogy a májusi Magyar Kupa-döntő előtt – a város egyes pontjain ismét kifeszítették drapériájukat arra biztatva mindenkit, hogy segítsék a csapatot a ZTE Arénában a 18.45-kor kezdődő visszavágón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában