Nemes cél

2023.07.01. 08:30

Mányoki Attila jótékonysági úszása

Újra hazai vizekben úszhat Mányoki Attila, az ismert hosszútávúszó, aki a világ szinte minden pontján és vizében úszott már, és néhány éve teljesítette az Ocean Seven-sorozatot is. Ezúttal vasárnap nemes cél érdekében száll vízre az egerszegi Gébárti-tavon, akár együtt is úszhatnak vele az érdeklődők.

Kerkai Attila

Mányoki Attila a jó ügy fontosságát hangsúlyozta

Forrás: ZH

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára meghirdetett és a sportember által is kezdeményezett adománygyűjtő akció vasárnap 11 órától várja az érdeklődőket a Gébárti-tó gát felőli oldalán. Mányoki Attila, az alapítvány nagykövete 17 km-t fog úszni 6 óra alatt egy 500 m-es kijelölt körpályán, és a sportember maga is azt szeretné, ha sokan ott lennének a parton, illetve vele, bent a vízben. Erről is beszélt, amikor megkerestük. 

– Ez nem verseny, hanem egy akció, ami jótékony céllal szerveződött meg – mondta Mányoki Attila. – Az ötszáz méteres pálya is jelképes, hiszen jelenleg a föld lakosságának mindössze két százaléka, aki legalább ötszáz métert képes úszni. Erre is szerettem volna felhívni a figyelmet, de az adománygyűjtés is fontos. Mi azt szeretnénk, ha sokan jönnének, akár csak a partról nézve minket, és ha valaki mindössze ötven métert úszik, már az is egyfajta kiállás a jó ügyért. A strand területén ezzel egy időben zajlik majd a helyi kajak-kenu klub rendezvénye, akik felajánlották, hogy mi pedig az ő bázisukat használhatjuk a tó gát felőli oldalán, ahol öltözési lehetőség is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában