Nagyszerű sportsiker!

2023.04.05. 18:49

Zalai bronzérem a kadett vívó világbajnokságon!

Szép magyar és zalai sportsikerről érkezett hír szerda este, ugyanis a Plovdivban zajló junior és kadett vívó világbajnokságon Rubin Mattia bronzérmet szerzett.

Kerkai Attila

Rubin Mattia (balról) az Európa-bajnoki cím után most a világbajnokságon is bizonyított a tehetségét. Mellette edzője, Fekete Gábor

Fotó: Fotó: ZH

A Zalaegerszegi Vívó Egylet tehetsége bő egy hónapja korosztálya Európa-bajnokságán aranyérmet szerzett, így a világbajnokságon is helyet kapott a magyar csapatban. Bulgária második legnagyobb városában szerdán rendezték  meg a kadett korú tőrözők küzdelmeit.

Az év elejétől már az egerszegiek színeiben versenyző Rubin Mattia igazolta, hogy nem volt véletlen korábbi sikere, ugyanis remek vívással harcolta ki, hogy előbb a nyolcas döntőbe jusson. A negyeddöntőben az olasz Elia Pasint győzte le 15:10-re, hogy aztán az elődöntőben következzen számára a koreai Choi. Az ázsiai fiú gyorsan előnybe került és onnan már nagyon határozott volt, végül 15:6-ra nyert, így Rubin Mattia bronzérmet szerzett a világbajnokságon. 

A ZVE fiatal tehetségét most is elkísérte a vb-re egyik mestere, a ZVE vezetőedzője, Fekete Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában