Sportsiker

2023.04.05. 19:00

Két kategóriában lett diákolimpiai bajnok a lenti kick-box versenyző

A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Kick-Box Országos Sportági Szakszövetség Békéscsabán rendezte meg az általános és középiskolás korosztályok számára az idei diákolimpia országos döntőjét.

Kerkai Attila

Nagy Gergely a dobogó legmagasabb fokán a békéscsabai sportcsarnokban

Fotó: ZH

A Békéscsabai Városi Sportcsarnokban hat küzdőtéren több mint 600 általános és középiskolás mérte össze tudását. A diákolimpiát négy szabályrendszerben – pointfighting, light-contact, kick-light és formagyakorlat – rendezték meg a 7 és 18 éves kor közöttiek számára. A Fightingsport-Hungary Kick és Thai-Box Sportegyesület Zalaegerszeg versenyzője, a lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola 10 éves tanulója, Nagy Gergely a gyermek korosztályban két kategóriában indult, és mindkét szabályrendszerben diákolimpiai bajnok lett. Nagy Gergely a -28 kg-os súlycsoport light-contact versenyszámban két mérkőzést nyerve, míg kick-lightban három találkozóján győzedelmeskedve győzött, utóbbi számban mindhárom találkozóját (TKO) technikai fölénnyel.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában