Tudják, mire kell számítani Szolnokon

2022.11.26. 08:38

Zsíros Péter: Benne van a csapatban a meglepetés

A férfi kosárlabda NB I. A-csoportjában a Zalakerámia-ZTE KK megkezdi hárommeccses idegenbeli sorozatát. Az első állomás szombaton 18 órától Szolnok lesz, ahova egészséges önbizalommal utaznak el a kék-fehérek.

Kerkai Attila

Zsíros Péter (fehérben) hazatér Szolnokra, de most minden erejével azon lesz, hogy a ZTE okozzon meglepetést

Fotó: Seres Peter

A Zalakerámia ZTE KK – immár kijelenthető – jól kezdte a bajnokságot, hiszen az eddig lejátszott nyolc mérkőzéséből hatot megnyert. A szerdai, DEAC elleni sikerrel pedig beérte szombati ellenfelét, a Szolnokot, amely Oroszlányban kapott ki, így a két csapat úgy várhatja az egymás elleni találkozóját, hogy azonos mutatókkal rendelkezik. A csapatok a szezon előtt rendezett Göcsej Kupán már találkoztak, és ugyanebben az összetételben 88-84-es ZTE-siker született. Illetve, ez így nem teljesen pontos: a ZTE-ből ujjtörése miatt hiányozni fog Németh Ákos, a szolnokiaknál pedig a régóta maródi Pállai Tamás nem áll még csapata rendelkezésére. 

Sebastjan Krasovec, a ZTE KK vezetőedzője úgy véli, jó erőfelmérő következik számukra, hiszen a bajnokság élcsapataival találkoznak, gondolva a Szolnok és a jövő héten esedékes Falco KC elleni derbire. 

– A Szolnok vereséget szenvedett az Oroszlány otthonában, hozzáteszem, az OSE nagyon jól játszott, de erre az eredményre nem sokan gondoltak volna. A Szolnok egészen biztosan nagyon agresszíven fog játszani, hogy megpróbáljon már a találkozó elején előnyre szert tenni. A mi feladatunk az, hogy hasonló agresszivitással válaszoljunk, egyben fel kell készülnünk egy nagyon fizikális és kemény találkozóra – fejtette ki a szakvezető azt, hogy mire számíthatnak Szolnokon. 

Szolnokon, ahonnan a nyáron igazolt Zsíros Péter Zalaegerszegre. A kék-fehérek magasembere jól illeszkedett be a ZTE csapatába, és ha kell, hármasokkal is segíti együttesét, ahogy tette ezt szerdán a DEAC ellen, amikor kétszer is betalált távolról. No, de miként készül ő visszatérni anyaegyesületéhez, hiszen… 

– … igen, szolnoki gyerek vagyok – nyitott ezzel felvetésünkre Zsíros Péter. – Amikor az Oroszlánnyal tértem először vissza Szolnokra ellenfélként, az más volt, most már jobban tudom kezelni ezt a helyzetet. Úgy gondoljuk, hogy a hazaia- kon lesz a nagyobb nyomás szombaton azt követően, hogy szerdán kikaptak. Úgy utazunk, hogy meglepetést okozzunk, ám ehhez fejben kell erősnek lenni az egész mérkőzésen. Ki kell adni magunkból azt, ami a csövön kifér, és nem szabad megengedni, hogy az elején beragadjunk. Ez a Debrecen ellen még belefért, de a Szolnok ellen már nem fog. Jó ritmusban vagyunk, ebben bízunk, hogy tartani tudjuk ezt a formát.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában