Fegyelmi határozat

2022.10.25. 17:53

Egy hónapra eltiltották Ricardo Monizt!

Kedden ülésezett az MLSZ fegyelmi bizottsága, amely vizsgálta a szombaton rendezett ZTE FC–Budapest Honvéd NB I-es mérkőzésen történteket.

Kerkai Attila

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A keddi ülés után a fegyelmi bizottság Ricardo Monizt, a ZTE FC vezetőedzőjét 2022. október 25. napjától kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy hónapra eltiltotta. A határozat nem tartalmaz indoklást.

Mint ismert, a szombati, vendéggyőzelmet hozó mérkőzés 55. percében a zalai szakvezető lehívta csapatát a pályáról, ugyanis az egerszegi Christy Manzinga és a honvédos Szabó Alex összeszólalkozását a vendégtáborból majomhuhogás követte. A játék tíz percig állt, Ricardo Monizt Bognár Tamás játékvezető kiállította, a csapatok pedig folytatták a mérkőzést, amit a Honvéd nyert meg 2-0-ra.

Az MLSZ keddi határozata végén az alábbiakat is közli:

„A FEB elnöke az NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért, a ZTE esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt, a Honvéd esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás miatt."

Kapcsolódó cikkeink:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában