Atlétika

2022.06.17. 20:16

Eszes nyerte az egerszegi szeles versenyt

Pénteken napos, ámde szeles időben rendezték meg a ZÁÉV Kupa atlétikai vidékbajnokságot és azzal párhuzamosan a WHC Kupa „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta?” tehetségkutatót.

Kerkai Attila

Szoros verseny volt, de Eszes Dániel (jobbról) a végén legyőzte Szeles Bálintot Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszeg évtizedek óta házigazdája mindkét eseménynek a Zalaszám-ZAC jóvoltából, amely pénteken is tárt karokkal várta az atlétákat. Ezúttal is nagyon sok egyesület nevezett, azonban voltak, akik most nem jöttek el, hiszen egy hét múlva rendezik az országos felnőtt bajnokságot, és már arra összpontosítottak.

A nap slágerszámát a férfi 110 méteres gátfutás jelentette, ugyanis az ob előtt összecsapott az idei két legjobb magyar eredmény birtokosa, Szeles Bálint (Egri VSI) és Eszes Dániel (Dunakeszi). Előbbi 13,56- ot, utóbbi gátas 13,64-et is futott már az idén. Most Eszes nyert a szeles időben 13,70 másodperces eredménnyel, Szeles 13,85-tel lett második. A női 100 méteres gátfutásban viszont a Zalaszám-ZAC feltörekvő tehetsége, a még ifjúsági korú Röszler Dóra nyert 14,42 mp-es idővel. (A vidékbajnokság részletes eredményeit később közöljük).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában