Sakk

2022.04.08. 20:11

Újabb mérföldkő előtt áll a Tuxera Aquaprofit NSK

Lényegében a Tuxera Aquaprofit NSK megnyerte a sakk Szuperliga 2021–2022-es pontvadászatát, hiszen előnye gyakorlatilag behozhatatlan a bajnokság utolsó fordulója előtt, melyet vasárnap rendeznek.

Kühne László

Nádasi Tamás: illik komolyan venni a meccset

Forrás: Gergely Szilárd

A sakkcsapatbajnokság záró, vagyis kilencedik köre következik, s ennek keretében vasárnap 12 órától a nagykanizsai – egyben címvédő – együttes a szegedi Maróczy SE-t fogadja a Halis-könyvtárban. A helyzet azért is speciális, hiszen a dél-zalai egyes számú legénység ugyan „csak” 7,5 ponttal vezet a második ASE Paks előtt, ugyanakkor a Tolna megyeiek már nem játszanak ebben a szezonban. A harmadik Ajkát pedig 11 pontos fórral előzik meg a jelenleg 13-szoros bajnokcsapat képviselői, vagyis ez a küzdelem eldőlt… 
 

– Arról még nem beszélnénk, hogy mekkora téttel bír, ugyanakkor komolyan vesszük a kilencedik forduló találkozóját – fogalmazott Nádasi Tamás, a kanizsai sakk­egyesület elnöke. 
 

Egy könnyed, felszabadult sakkozás is következhet akár, melynek végén a Tuxera Aquaprofit NSK történetében tizennegyedszer is a hazai legfelső osztály aranyérmese lesz, egyben zsinórban tizenharmadik elsőségét jegyezheti a mérkőzést követően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában