Tovább készülhet a válogatottal

2022.04.16. 07:00

Nem vitte tovább a vigaszág az egerszegi Mátéffy Gábort a judó Európa-kupában

Csehországban, Teplicén került sor az ifjúsági korú cselgáncsozók újabb Európa-­kupa versenyére, amin szintén ott lehetett Mátéffy Gábor, a Zalaegerszegi Judo SE tehetsége.

Kerkai Attila

Mátéffy Gábor és edzője, ifj. Nagysolymosi Sándor egy korábbi felvételen. Dolgoznak tovább a remélt sikerekért

Forrás: Zalai Hírlap

Előtte pár héttel Zágrábban mutatkozott be az egerszegi fiatal életében először az Euró­pa-kupában, így ha nem is nagy, de volt már tapasztalata.

Teplicében 29 ország versenyzői (összesen 569 nevező volt) gyűltek össze, Mátéffy Gábor a 66 kg-osok mezőnyében indult és a harmadik fordulóig jutott. Az első mérkőzésén belga judóst győzött le, majd a másodikban román riválisát arany pontos csatában ipponnal verte. A nyolcaddöntőben a zalaegerszegi versenyző két intés előnyre tett szert az izraeli Schuller Amit ellen, aki wazarival válaszolt. Ezt a hátrányt végül nem sikerült már behoznia, s miután a negyeddöntőben az izraeli versenyző vereséget szenvedett a későbbi győztestől, így Mátéffy Gábor nem került a vigaszágra. 

A tehetség edzője, ifj. Nagysolymosi Sándor elmondta, tanítványára még várt egy háromnapos válogatott-edzőtábor is Teplicében. 

Valamint készülnek tovább, és nagyon bíznak abban, hogy májusban, az EK újabb állomásán, a lengyelországi Bielsko Bialában még messzebbre jut Mátéffy Gábor, amivel kiharcolja az ifjúsági Európa-bajnokságon való részvétel jogát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában