Nullázással lett meg a tizennegyedik elsőség

2022.04.11. 07:00

14. sakkbajnoki címet nyert a Tuxera-Aquaprofit NSK

A Tuxera Aquaprofit NSK címvédő együttese tegnap tizenegyedszer lett bajnok a sakkcsapatok immár Szuperligának nevezett hazai élvonalában.

KL

A képen a bajnokcsapat büszke tagjai, önkormányzati vezetőkkel.

Fotó: Szakony Attila

Az éllovas dél-zalaiak a sereghajtó szegedi Maróczy SE-t látták vendégül a Halis-könyvtárban, és a két csapat helyzetéhez méltó győzelemmel szerezték meg az újabb bajnoki aranyérmet. 

 

Tuxera Aquaprofit NSK– Maróczy SE 12-0 

Eredmények (elöl a hazaiak): Balogh Cs.–Pálkövi 1:0, Antal–Gál T. 1:0, Kántor–Kopasz 1:0, Márkus–Nagy D. 1:0, Csonka–Tésik 1:0, Aczél – Kelemen 1:0, Medvegy–Papp B. 1:0, Ribli–Bernáth 1:0, Gara T.–Ványa 1:0, ifj. Gombócz– ifj. Pluhár 1:0, Krutti–Kerekes 1:0, Nádasi–Katona 1:0. 

 

A sakk Szuperliga utolsó fordulójában Nádasi Tamás, a nagykanizsai klub elnöke is asztalhoz ült, és a tizenkettes táblán a saját partiját megnyerve járult hozzá tevőlegesen az elsöprő különbségű, bajnokavató diadalhoz. Persze a körülötte lévő csapat sem gyenge, erre bizonyságul szolgálhatott a találkozó végeredménye: a kanizsaiak még csak egy remit sem engedélyeztek ellenlábasuknak. Az eredmény sportágtörténetinek tekinthető, az élvonalban emberemlékezet óta nem tudta senki „lenullázni” ellenfelét. Mint ahogy történelmi a kanizsai csapat újabb, immár tizennegyedik magyar bajnoki címe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában