Frissen Zalából

2022.02.18. 20:00

A hétvégén megkezdi tavaszi szereplését mindkét zalai együttes a női labdarúgó NB II. Nyugati csoportjában

A hétvégén megkezdi tavaszi szereplését mindkét zalai együttes a női labdarúgó NB II. Nyugati csoportjában, ráadásul éppen egymás ellen. A ZTE FC–ADA Nova SE találkozót szombaton 14 órától rendezik meg az egerszegi Városi Sportcentrumban.

BI, KA

Az őszi szezon pillanata: ZTE (kékben)–Csepel

Forrás: archív/KT, PU

Fotó: © Katona Tibor

A csoportban igazság szerint már egy hete lejátszották az első tavaszi fordulót, de a ZTE FC akkor szabadnapos volt, a novaiak meccsét pedig májusra halasztották. 

– Heti három edzéssel készültünk a tavaszi folytatásra – mondta el Pergel Andrea, a ZTE trénere. – Edzőmérkőzést nem játszottunk, mert a játékosok teremtornán szerepeltek különböző csapatokban. A felkészülés során bennünket sem került el a járvány. 

Az egerszegieknél tizenhárman betegedtek meg hosszabb-rövidebb időre, ráadásul a Covid utóhatásai miatt egy játékosukat egész tavasszal nélkülözniük kell. Ám bizakodnak, hogy a bajnoki rajtra kiegyenesedik a csapat. 

 

 

– A téli szünetben nem volt nagy mozgás a játékoskeretünkben: Luczi Evelint, Harsányi Andreát és Takács Esztert igazoltuk, míg Sopronyi Kyra Újpestre került – folytatta az edző. – A célkitűzésünk nem változik: ha a teljes játékoskeret rendelkezésre áll, a 4–8. hely valamelyikét célozhatjuk meg. Dobogós álmaink nem lehetnek, jelenleg ennyire képes a gárda. Jó középcsapatként akarunk zárni. A tavaszi nyitányon, a zalai rangadón szeretnénk győzni. 

Az ADA Nova klubelnöke, Szekeres Zoltán elmondta: hektikus felkészülésen jutottak túl. Domján Péter nem tudta vállalni a további edzős­ködést, így Szekeres Zoltán lesz a női együttes szakvezetője is a tavasz során. 

 

Az őszi szezon pillanata: Nova (zöld)–Szentlőrinc. Forrás: Fotó: archív/KT, PU

 

– Mindössze egy edzőmérkőzést tudtunk vívni – mondta Szekeres Zoltán. – Sajnos sok volt a hiányzónk az edzésekről, így a felkészülésünk bele fog nyúlni a tavasz első felébe is. Egy távozónk van, Luczi Evelin visszatért a ZTE FC-hez. A keretünk bő, létszámra megvagyunk, így nem igazoltunk senkit, de egyelőre lesz hiányzónk. Izgatottan várjuk a ZTE elleni nyitányt, nagyon remélem, hogy jó hangulatú derbi lesz. 

Szekeres Zoltán hozzátette: a bajnokság elején, újonc lévén, még nem ismerték a mezőnyt és az erőviszonyokat, ám e téren már sikerült előbbre lépniük. 

– Ha minden ideális lesz, azaz a teljes keret rendelkezésre áll, a középmezőny elérése reális célkitűzésnek tűnik. Az ötödik és a tizenkettedik helyezett csapatok között alig van különbség, az első négy nagyon elment, az utolsó kettő pedig leszakadni látszik – tette hozzá a novai csapatot irányító a szakember. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában