Múltidéző

2021.12.19. 07:00

Futballtörténelem Nagykanizsán 1994-ben

Május 29-én vasárnap délután városszerte szólt az autók kürtje, így jelezték a meccsről hazafelé tartók a többi városlakónak, hogy az olajos focisták futballtörténelmet írtak. Igaz, hogy volt már Nagykanizsának első osztályú labdarúgócsapata az 1940-es évek vége felé, de miután kiestek, majd fél évszázadot, pontosan 44 évet kellett várni a visszatérésre.

ZH

Nagykanizsai Olajbányász-Paks: Vidóczi joggal boldog, az ő góljával szerzett vezetést az Olajbányász

Forrás: Kiss Ferenc / ZH Archívum

A Zalai Hírlap 1994. május 30-ai és 31-ei száma tudósított a kanizsai Olajbányász pályán lejátszott Nagykanizsa Olajbányász-Paks (5-0) NB II-es labdarúgó-mérkőzésről, és az azt követő örömünnepről. Keszei Ferenc edző a meccs után így nyilatkozott: „Csak közhelyeket tudok mondani, de azt őszintén teszem. Gratulálok a csapatnak és köszönöm mindazoknak a segítséget, akikkel együtt dolgoztam az évben.” 

Forrás: Kiss Ferenc / ZH Archívum

A 36. percben lezúduló jégeső sem tántorította el azt a 6 ezer nézőt, aki kilátogatott a meccsre, a félbeszakított találkozó 20 perc múlva, a zápor elmúltával folyatódott.  

 

És lássuk az összeállítást: Csáki – Tóth, Kepe, Iványi, - Farkas, Hegedüs, (Svélecz 5. perc), Kiss I., Szalay – Vidóczi (Gyulai 83. perc), Filipovics, Fuisz.  

 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában