Csak a férfiak tudtak nyerni

2021.12.01. 17:44

A Hévíz női kézisei is közel álltak a sikerhez – a hajrájuk nem sikerült

Ismét olyan hét végén jutottak túl a zalai NB II.-es kézilabdacsapatok, melyen mind a három megyénkbeli csapat pályára lépett. Győzni viszont csak a Tungsram SE férfi együttese tudott, a nők kikaptak.

GI, KL

NB II., Dél-nyugati csoport, férfiak:

Tungsram SE Nagykanizsa – Dunaújvárosi AC 32-24 (17-12)

Nagykanizsa, 80 néző. Jv.: Horváth P., Marton B.

Tungsram: Szabó M. – Baranyai Zs. 4, Szabó G. 5/1, Kovacsics 6, Hári 3, Péter 6/1, Sass 4. Csere: Gelencsér A. (kapus), Csalló, Hajmási 1, Kiss G. 1, Kozics 2. Játékos-edző: Csalló Ádám.

A tabellán második Tungsram az ötödik újvárosiakat fogadta, és végig vezetve, magabiztos játékkal sikerült is győzni a Fejér megyei rivális ellen. Ha védekezésben fegyelmezettebbek a kanizsai játékosok, akár húsz gól alatt is tarthatták volna ellenfelüket. Szombaton a nagykanizsai Tungsram-csarnokba a Ferencvárosi TC U23-as gárdája érkezik, a Fradi-utánpótlás elleni találkozó 18 órától kezdődik.

Jók: Kovacsics, Péter, Szabó M., Szabó G., Baranyai Zs., Sass.

A hévízi Burghardt Victoria készül átlövésre a Rákosmente elleni találkozón, amit a vendégek nyertek meg Fotó: Pezzetta

NB II., Dél-nyugati csoport, nők:

Hévíz SK – Rákosmenti KSK 24-28 (12-12)

Hévíz, 50 néző. Jv.: Marosi, Pap.

Hévíz SK: Molnár – Pem 2, Holczbauer 3, Burghardt V. 11, Burghardt L. 4, Balogh B. 2, Fekete 1. Csere: Mórácz, Horváth L. 1, Gergály, Dóka, Holczer. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

Az első harminc percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva szereztek egy-egy gólos előnyt. Az egész mérkőzés hangulatát a fegyelmezett védekezés határozta meg mindkét oldalon. Egy idő után úgy tűnt, a vendégek a büntető dobásokat érkeztek gyakorolni a fürdővárosba… De nyolc hétméteresükből Molnár négyet megfogott, így végig ébren tartotta a pontszerzés reményét. Elöl a Burg­hadt testvérek és Holczbauer fejezték be az akciókat eredményesen. Öt perc állt még a Hévíz rendelkezésre, hogy fordítson (23-24), azonban az utolsó percben a szerencse által is jócskán támogatott vendégek lövései pattantak befelé. A Hévíz utolsó őszi mérkőzésére hétvégén az eddig pont nélkül álló Marcalihoz utazik.

Jók: Molnár, Holczbauer, Burghardt V., Burghardt L.

PEAC – Tungsram SE Nagykanizsa 30-21 (16-11)

Pécs, 50 néző. Jv.: Kovacsik, Polgár Cs.

Tungsram SE: Dudora – Szmodics D. 2, Andor, Füstös 2, Kálovics E., Kovács B. 2/2, Szmodics V. Csere: Kovács D., Csivre V. 3, Ács 1, Majoros 8/3, Horváth A. 3. Edző: Baranyai Zsolt.

A tavalyi bajnokság második helyezett csapatával mérkőzhetett Pécsen a Tungsram SE női NB II.-es kézilabda-együttese. A cél az előző fordulóbeli gyenge védekezésen való javítás volt, ami összességében sikerült is. Mindent megtett a Tungsram, egy vállalható vereséget szenvedett, Baranyai Zsolt edző mindenkinek igyekezett játéklehetőséget biztosítani, s így következhet a most vasárnapi találkozó, melyet Kanizsán a Balatonboglár ellen vívhatnak Kovács Boglárkáék.

Jók: Majoros.

 

Ezek is érdekelhetik