Frissen Zalából

2021.07.12. 20:00

Negyedszer a paralimpián – A kanizsai Zborai Gyula Tokióban is ott lesz

Zborai Gyula adogat egy korábbi versenyén. A tapasztalt asztaliteniszező Tokióban is ott lesz.

Kühne László

Zborai Gyula adogat egy korábbi versenyén. A tapasztalt asztaliteniszező Tokióban is ott lesz

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Budapesten az Ormai Csarnokban rendezték az idei Para Asztaliteniszezők Országos Bajnokságát, melyen a Kanizsa Sörgyár SE-t négy paraversenyző is képviselte. Mint korábban már beszámoltunk róla, Zborai Gyula ismét kivívta a jogot a paralimpiai szereplésre.

Gelencsér Bálint a hatos, Zborai Gyula és Balogh Imre a nyolcas, Szerdahelyi Krisztofer pedig a tizenegyes kategóriában indult. A bajnokságon remek eredmények születtek: a kanizsaiak 2 arany-, 2 ezüst-, valamint egy bronzéremmel térhettek haza.

Zborai Gyula adogat egy korábbi versenyén. A tapasztalt asztaliteniszező Tokióban is ott lesz
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az úgymond összevont kategóriában (6-10) Zborai Gyula szerezte meg az elsőbbséget, a döntőbe jutásért éppen Balogh Imrét győzte le, utóbbi pedig a harmadik helyet szerezte meg. A 7-8. kategóriában szintén Zborai nyert csapattársa, Balogh előtt. A 11-esben Szerdahelyi Krisztofer második lett, a döntőben békéscsabai riválisától kapott ki.

- A Kanizsa Sörgyár Sportegyesület fogyatékkal élők szakosztálya újra remek eredménnyel igazolta, hogy a legjobbak között van a parasportban – foglalta össze az eredményeket Jakabfi Imre, a KSSE vezetője. – Zborai Gyula a csapat remeklése mellett egyben a verseny legeredményesebb versenyzője is lett.

S ha már Zborai Gyulát külön is kiemelte a klub elöljárója, időközben az is eldőlt, hogy paralimpiai „zöldkártyás” lett, ami azt jelenti, hogy a nagykanizsai sportoló is készülhet Tokióra.

- Azt el kell ismernem, hogy a szlovéniai válogató számomra nem a legjobban sikerült, ugyanakkor a mostani ob-ra nem panaszkodhatunk – fogalmazott Zborai. – Az ob előtt még egy csehországi versenyen is indultam Ostravában, s ott csapatban bronzérmes lettem, az is jó előjel lehetett a továbbiakra. Mindezeket követően érkezett az értesítés a nemzetközi szövetség részéről az olimpiai szabadkártya apropóján, ami azt jelenti, hogy utazhatok az idei paralimpiára, és immár negyedszer lehetek résztvevője a játékoknak. Az utóbbi időszak – fogalmazzunk így – jutalma, hogy az öt lehetőségből az egyiket én kaphattam meg a világon.

A paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik Japán fővárosában, Tokióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában