kajakozó

2021.04.09. 20:57

Kurucz Levente ott akar lenni az ifjúsági vb-n

Kurucz Leventét lapunk múlt év végi szavazásán a 2020-as esztendő legjobb ifjúsági fiú sportolójának választottuk, és a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub kajakosa már 2021-ben is lelkesen készül versenyeire.

Kühne László

A nagykanizsai kajak-kenu egyesület tehetsége K–1-ben tavaly különösen jól ment, így az ifjú sportoló Kurucz Levente joggal bízik abban, hogy továbbra sem lesz számára megállás.

– Teljes mértékben elégedett lehettem a tavalyi eredményekkel, s különösen a reménységek versengésén elért két arany- és egy ezüstérem töltött el nagy örömmel – fogalmazott a kanizsaiak kajakozója. – A szegedi volt 2020-ban az egyetlen nemzetközi viadalunk, így a K–1 500 és 1000 méteren szerzett elsőségnek, valamint a 200 méteren begyűjtött ezüstnek még nagyobb értéke van számomra is.

Kurucz Levente itthon, a kanizsai Csónakázó-tavon folytatja a felkészülését
Fotó: Szekeres Péter

Természetesen nem kerülhető meg már az előző évet is végigkísérő vírushelyzet, mely a fiatal sportolók életére is hatással volt.

– Hát igen, persze, hogy éreztük, ugyanakkor próbáltunk még jobban az edzésekre, no meg arra koncentrálni, hogy elkerüljenek minket a betegségek. Én ennek ellenére is kellett, hogy kihagyjak egy bizonyos időt, bár nem a vírus volt az oka. Szerencsére utána minden rendben ment, erre, azt hiszem, az eredmények is bizonyságul szolgálnak.

Idén sem adná alább Levente, erre határozott válaszából következtethettünk.

– Mindenképpen szeretnék ifjúsági Eb-n vagy vb-n részt venni, utóbbi helyszínének éppen Portugália van kijelölve. Ezt azért is említem, mert nemrég éppen ott voltunk edzőtáborban, pontosabban három-három hetet tölthettünk el a portugáloknál, valamint a spanyoloknál.

– A külhoni felkészülések közepette azért jó a hazai dolgokra is gondolni, s aligha véletlenül emelte ki a kanizsai kajakos, hogy „tényleg nagyon jó érzés volt, hogy az év sportolója díjjal szűkebb pátriánkban is elismerték munkánkat, és azon leszek, hogy korosztályomban ezt további remek szereplésekkel támasszam alá.”

Ezek is érdekelhetik