Rangadó, négy pályára "állítva

2021.02.26. 20:33

A ZTK, vagy a Szeged került lépéselőnybe a tekecsúcs után?

Rangadó vár a ZTK-FMVas Szuperligában szereplő férfi tekecsapatára, hiszen nagy riválisát, a Szegedet látja vendégül szombaton 13 órától. A hazai pálya ezúttal az egerszegiek számára is „idegennek” tűnik majd, hiszen a Városi Sportcentrumban lévő tekecsarnokban két pályát egyelőre nem használhatnak.

Kerkai Attila

Kakuk Levente ma már a ZTK színeiben versenyez, de korábban oszlopos tagja volt a Szegednek

Fotó: Katona Tibor

A bajnokságban két veretlen csapat néz farkasszemet egymással. A mérkőzés rangadó jelleget ölt, de megjegyzendő: ez a találkozó is még az őszről lett elhalasztva.

Először nézzük, hogy Fehér László, a ZTK-FMVas vezetőedzője miként tekint a találkozó elé, amely továbbra is nézők nélkül zajlik majd, így a megszokott hangulatról is le kell mondaniuk.

-Egyelőre az lesz a tét, hogy melyikünk marad veretlen, hiszen a Szegeddel együtt mi is veretlenek vagyunk – mondta Fehér László. – Aki nyer, az a csapat lépéselőnybe kerül, de ez is az őszi sorozat része, hiszen a halasztások miatt még a jövő heti, Ajka elleni mérkőzésünk is az első körben lett volna megrendezve. Mindenkire számíthatok, megpróbálunk a legjobb összeállításban pályára lépni a szintén remek formában játszó szegedeiek ellen.

Kakuk Levente ma már a ZTK színeiben versenyez, de korábban oszlopos tagja volt a Szegednek
Fotó: Katona Tibor

A ZTK csapata viszont először játszhat úgy hazai környezetben, hogy csak négy sávot lehet használni a hatból. Ennek oka technikai, ugyanis a sportcentrumban beázás miatt két pálya egyelőre nem alkalmas a játékra. A hazai szövetség engedélyével így is rendezhetnek bajnoki meccseket, ám csupán négy sáv használható.

-Ez lesz az első alkalom, hogy így játszunk és a bajnokság végéig fenn is áll majd ez az állapot – tette hozzá a szakvezető. – Új helyzet lesz számunkra is, az esély mindkét fél számára ötven-ötven százalék. Na jó, ötvenegy-negyvenkilenc nekünk, de így is, úgy is a napi forma dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában