Mészáros Tibor volt a díszvendég

2020.10.21. 19:27

Magyar bajnoki címeket szereztek a zalaegerszegi erőemelők

Szombathelyen, az Aréna Savariában rendezték meg az IPF RAW Erőemelő Országos Bajnokságot. A verseny dísz­vendége Mészáros Tibor korábbi erőemelő világbajnok volt.

Jóna István

A képen balról dr. Simán László, Simán Mihály, Hajmási György (hátul), ifj. Tancsics László és Horváth Mátyás Kolos Fotó: a szerző

A megyeszékhelyi Hagyma Gym ZSE három versenyzővel képviseltette magát a közel 130 főt felvonultató viadalon.

Simán Mihály az ifjúsági korcsoport 83 kg-os súlycsoportjában versenyzett. A fiatal erőemelőnek ez volt az első komplex versenye, hiszen eddig csak fekvenyomó versenyeken indult. A vasi megyeszékhelyen mindhárom versenyszámban remekül teljesített. Az összetett 415 kg-os eredménye (guggolás: 130 kg, fekvenyomás: 120 kg, felhúzás: 165 kg) ezüstérmet ért. A férfi ifjúsági korcsoport +120 kg súlycsoportjában Horváth Mátyás Kolos szerepelt kiválóan, aki fiatal kora ellenére már több versenyen szerepelt és bizonyította erejét. Az összetett 525 kg (200 kg, 105 kg, 220 kg) eredményével – csakúgy, mint tavaly – megnyerte a magyar bajnokságot. Guggolásban, felhúzásban és összetettben is új országos ifjúsági csúcsot döntött súlycsoportjában. Az egerszegi egyesület a férfi masters II. korcsoportban is újoncot avatott. A +120 kg-ban versenyző dr. Simán László 377,5 kg (120 kg, 97,5 kg, 160 kg) összetett eredménnyel megnyerte a magyar bajnokságot.

A képen balról dr. Simán László, Simán Mihály, Hajmási György (hátul), ifj. Tancsics László és Horváth Mátyás Kolos Fotó: a szerző

– Nagyon elégedett vagyok a versenyzőinkkel, hiszen a kitűzött célokat mindenki teljesítette. Sikerünkhöz nagymértékben hozzájárult, hogy felkészülésünkben magunk mellett tudhattuk edzőként ifj. Tancsics László súlyemelő olimpikont, akinek a munkája egy magasabb szintre emelte az egyesületünket – összegzett Hajmási György, az egyesület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában