Új nap és újabb meccs

2020.07.29. 20:00

Boér Gábor: Igazi kihívás lesz az Omonia ellen játszani

Kedden este gól nélküli döntetlennel zárta ötnapos ciprusi kiruccanásának első felkészülési mérkőzését a ZTE FC labdarúgócsapata, mely csütörtökön (magyar idő szerint 18 órakor) újra pályára lép. Ellenfele a ciprusi bajnok, a Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Omonia Nicosia lesz.

Kerkai Attila

Az egerszegiek nemcsak meccseket játszanak, de edzenek is Larnacában Fotó: ZTE FC

Nea Salamis–ZTE FC 0-0

ZTE: Gyurján – Németh E. (Lesjak) Szépe, Bobál D. (Sebestyén), Gergényi (Hegedüs) – Sankovic (Bedi) Kovács B. (Bedő) – Vass P. (Kun) Babati (Könyves) – Dragóner (Zimonyi), Szánthó (Szökrönyös D.).

Az élvonalbeli Nea Salamis a 8. helyen zárta a legutóbbi, félbeszakított ciprusi bajnokságot. A zalaiak kedd délelőtt természetesen edzettek, majd az első félidőben, néhány fiatallal kiegészülve egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak. A mérkőzés a 60. perc környékén átmenetileg megszakadt a világítás meghibásodása miatt, de jó tíz perc után folytatódott a játék. A lefújásig a ciprusiaknak is voltak helyzeteik, zalai részről pedig a 86. percben Könyves a szélről próbálkozott, de elakadt a labda a kapusban.

Tegnap ismét edzett a ZTE, s még a gyakorlás előtt sikerült beszélnünk Boér Gábor vezetőedzővel, akit a keddi mérkőzés értékelésére kértünk.

Az egerszegiek nemcsak meccseket játszanak, de edzenek is Larnacában Fotó: ZTE FC

– Nem mondhatok mást, mint, hogy jól szolgálta a felkészülést – mondta a szakvezető. – Nem magyarázkodni akarok, de az utazás és a nagy meleg is éreztette hatását. Az ellenfélen látszott, hogy minőségi játékosai vannak. Az első félidőben nekünk volt több helyzetünk, de a másodikban már az ellenfél akarata érvényesült. A célunk az volt, hogy a velünk lévő játékosok között elosszuk a terhelést.

Csütörtökön egy még erősebb ellenfél vár majd a ZTE FC-re.

– Komoly erőpróba lesz az Omonia elleni találkozó, hiszen a ciprusi bajnokkal mérkőzünk meg – mondta ennek kapcsán Boér Gábor.

– Igazi nemzetközi mérkőzés vár ránk, szeretnénk tisztességesen megfelelni ennek. Kedden Tajti Mátyás elővigyázatosságból nem játszott, de csütörtökön ő is pályára léphet.

A ZTE-ben tavasszal kölcsönben szerepelt Fanos Katelaris visszatért az Omoniához, érdekes lesz, hogy például ő pályára lép-e az egerszegiek ellen. Annyit megtudtunk még, hogy hétfőtől a ZTE FC kerete akár két új igazolással is kiegészülhet, de az most még odébb van…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában