Huszonkét gólig meg sem állt a hazai gárda

2020.02.04. 20:13

Fölényes zalai siker a vízilabda OB I. B-ben

Fölényes győzelemmel folytatta szezonját a Kanizsa Vízilabda OB I. B-s férfi csapata: Ludányi Kadosa tanítványai ezúttal a fővárosi Oázis SC-t múlták felül.

Khüne László

Salamon Attila 5 góllal vette ki a részét a sikerből Fotó: archív/SZA

Kanizsa Vízilabda–

Oázis SC 22-5

(5-1, 5-1, 3-3, 9-0)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Duray, Sikter.

Kanizsa: Leposa – Major, Salamon 5, Szilvasán P. 2, Simon A. 2, Dobay G. 3, Hőna 4. Csere: Pelle (kapus), Vadovics, Rábavölgyi 1, Mocsári, Dobay P. 3, Balli, Petrák 2. Edző: Ludányi Kadosa.

Salamon Attila 5 góllal vette ki a részét a sikerből Fotó: archív/SZA

Úgy kezdtek a csapatok, ahogy az a tabellán elfoglalt helyezésükből eredt: a listavezető hazaiak 3-0-ra elléptek 7. Oázis SC-től. Ekkor talán még nem sejlett fel, milyen különbséggel zárul majd a mérkőzés, hiszen a vendégek szépítettek, majd 6-2-nél még valamilyen szinten „látótávolságban” maradtak a Kanizsa Vízilabda együttese mögött. Onnantól viszont a vendéglátók meg sem álltak 11-2-ig, Salamon Attila már a negyedik gólját szerezte, és még mindig csak a harmadik negyed elején jártak. A negyedik felvonás aztán gyakorlatilag örömvízilabdává változott a hazaiak szemszögéből: sorra érték el góljaikat, s meg sem álltak huszonkét találatig. Így melegítettek a dél-zalaiak a következő, vásárhelyi bajnokijukra.

Jók a zalaiak közül: Salamon, Hőna.

Ludányi Kadosa: „Kötelező győzelmet arattunk, sikerült ott folytatnunk a bajnokságot, ahol abbahagytuk. Sőt, talán egy lapáttal még rá is tudtunk tenni az eddigiekre.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában