aranyos nap

2019.07.27. 18:50

Szűcs Valdó magyar bajnok 110 méter gáton

Budapesten, az MTK sporttelepén zajlik a hétvégén a 124. Atlétikai Magyar Bajnokság. Melynek első napján a Zalaszám-ZAC gátfutója, Szűcs Valdó rögtön valóra váltotta a klub aranyreményét.

Varga Andor

Szűcs Valdó remek egyéni csúcsot futott Fotó: ZH-archív

Fotó: ZH Archív

Az ifjú sprinter előfutamát könnyedén, 13,58 másodperces idővel nyerte meg, ami ugyan 6 századdal elmaradt legjobbjától, de később kiderült: csak bemelegítés volt a döntőre. A fináléban ugyanis nagyszerű, 13,41-es időt produkált, és felnőtt magyar bajnoki címet szerzett.

A 24 éves sportoló felkészítését két edző segíti: iskolaidőben, Angliában James Hillier irányításával készül, itthon pedig nevelőedzőjével, Kámán Ferenccel dolgoznak a sikerekért. Valdónak egyébként nagyszerű éve volt: fedett pályán 60 m gáton magyar bajnoki címmel nyitott, majd az Európa-bajnokságon ugyanezen a távon 12. lett. Közben sikerrel diplomázott, majd a szabadtéri szezont az Universiadén elért 8. hellyel nyitotta 110 gáton. Ezt követte a mostani bajnoki cím, a sor pedig még folytatható, Szűcs Valdó ugyanis ezzel az eredménnyel kivívta az indulás jogát a világbajnokságon, amit Dohában rendeznek meg októberben.

A felnőtt ob-n a ZAC küldöttségéből a súlylökő Veiland Violetta szerepel még döntőben,ez a finálé 19 óra magasságában kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában