Újra Lendván vágtatnak

2019.04.10. 18:59

Eredeti helyszínére költözik vissza a Muravidéki Vágta

Ismét a történelmi magyar kisváros lesz a helyszíne a Nemzeti Vágta muravidéki előfutamának. A nagyszabású, egész napos lovas ünnepet július 6-án rendezik meg a Lipa szállodával szemközti területen.

Gyuricza Ferenc

Korábbi képünk a lendvai versenyről. A vágta visszaköltözik ide, így júliusban újra itt rendezik a versenyt Fotó: a szerző

Mindez azt jelenti, hogy eredeti helyszínére költözik vissza a Muravidéki Vágta, hiszen 2016-ban ugyanitt rendezte meg az első versenyt a Muravidéki Lóbarátok Egyesülete. A Vágtának a későbbiekben azért kellett költöznie, mert a terület tulajdonosa anyagi kérdésekben nem tudott megegyezni a szervezőkkel. Így 2017-ben Hosszúfalu, majd 2018-ban Gyertyános adott helyet a látványos versenynek. A Muravidéki Vágta visszaköltöztetésének lehetősége – információink szerint – a 2018-as szlovéniai helyhatósági választások után merült fel, részben a település új polgármestere, Magyar János ötlete nyomán.

Korábbi képünk a lendvai versenyről. A vágta visszaköltözik ide, így júliusban újra itt rendezik a versenyt Fotó: a szerző

Az idei Muravidéki Vágtát – amely a 2019-es Nemzeti Vágta egyik előfutama lesz – július 6-án rendezik meg, s a korábbi évek gyakorlatának megfelelően két részből áll majd. Egyrészt lesz nemzeti futama, ahol a Muravidéken élő, magyar nemzetiségű lovasok és az általuk képviselt muravidéki falvak versenyeznek egymással, valamint megrendezik azt a nemzetközi futamot is, ahol szlovén nemzetiségű lovasok vívnak versenyt a budapesti döntőbe kerülés jogáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában