Az MFK Karvina ellen lépnek pályára

2019.01.25. 16:07

Zárt kapus lesz a ZTE FC szombati mérkőzése

Csütörtök óta ismét itthon készül a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, amely szombaton lejátssza a tavaszi nyitány előtti utolsó felkészülési mérkőzését. A 14 órakor kezdődő, MFK Karvina elleni találkozó főpróbát jelent tehát Dobos Barna együttese számára, és nem lesz nyilvános.

Kerkai Attila

A ZTE FC újra hazai környezetben edz és készül a tavaszi nyitányra Fotó: KT/Zalai Hírlap

A ZTE-stadionban ugyan bekapcsolták a pályafűtést, ám érthető okokból nem a hét elején, így csak szombaton reggel dől el, hogy játékra alkalmas lesz-e a pálya – tudtuk meg Sallói Istvántól, a ZTE FC sportigazgatójától. Ha nem, akkor más helyszínen rendezik meg a mérkőzést, így ebben a bizonytalan helyzetben azt a döntést hozta a klub – miután nemzetközi találkozóról van szó, és más biztonsági előírásokat is be kellene tartani, ha nézők is vannak – , hogy zárt kapuk mellett rendezik a találkozót. Az ellenfél a 16 csapatos cseh I. liga jelenlegi 15. helyezettje, az MFK Karvina lesz, amely a szomszédos Szlovéniában edzőtáborozik. A csehek szerdán a szlovén rekordbajnok, és a mostani listavezető NK Mariborral döntetlent (0-0) játszottak.

A ZTE FC újra hazai környezetben edz és készül a tavaszi nyitányra Fotó: KT/Zalai Hírlap

A ZTE szurkolói bizonyára nem örülnek ennek a helyzetnek, hiszen a feljutásért harcoló csapatot szerették volna a nyitány előtt is látni.

Tíznapos törökországi edzőtáborozásából tért haza szerdán a ZTE FC. Elsőként a kint eltöltött időszakról kérdeztük Dobos Barna vezetőedzőt.

– Alapvetően ez az időszak az, amikor a társaság fizikai állapotán is lehet javítani, viszont a mostani téli felkészülés alapvetően rövidre sikerül – szögezte le a szakvezető. – Ám az edzőtábor mindenképpen hasznos volt, folyamatosan tudtunk füves pályás edzeni és játszani, ami gyorsította a játékunkat. Érzésem szerint jó meccseket is játszottunk, és azokat a taktikai elemeket is tudtuk gyakorolni, amiket a tavasszal szeretnénk látni. Ám az idő rövidsége itt is tényező, hiszen egy hét múlva már bajnoki mérkőzés következik. Azt is hozzá kell tenni ehhez, hogy az új igazolások folyamatosan csatlakoztak be a közös munkába. Döntően sikerült azokra a posztokra új embereket hozni, ahová szerettem volna.

Mint ismert, Bobál Gergely, Farkas Balázs, Miroslav Grumic és Bolla Bendegúz a ZTE FC eddig bejelentett újonnan érkezett kontingense. Közülük Bobál és Farkas kint volt az edzőtáborozáson, Grumic csütörtöktől edz a csapattal, Bolla viszont még nem érkezett meg.

– Azt gondolom, erősödött a keretünk, de persze csiszolni kell még a játékon – mondta a tréner. – Bobál érkezett a legkorábban, az ő beilleszkedése tart a legelőrébb, de helyzeti előnyben van, hiszen játszott már a ZTE FC-ben. Farkas Balázs később érkezett, ráadásul izomsérülést szenvedett, ezért sem játszott a legutóbbi edzőmeccsen, és szombaton sem fog pályára lépni, hogy a rajtra készen álljon. A keret erősségét mutatja, hogy most már a támadó és a védő szekcióban is van kellő választási lehetőség, nagyobb lett a versenyhelyzet, ami a játékosokat is segíti, hogy harc legyen a csapatba kerülésért. A legfontosabbnak azt tartom, hogy sikerültek az igazolások, és van még egy hét a felkészülésből, amit jól akarunk kihasználni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában