Az öt zalai NB-s csapat mérlege

2019.01.06. 18:25

A megyénk sakkcsapatai is készülnek a január végi bajnoki folytatásra

A sakkcsapatok bajnokságaiban is „tombol” a téli szünet, majd január 27-én indul be ismét az élet valamennyi osztályban, amikor az újabb csapatbajnoki fordulót rendezik. Addig is, készítettünk egy összegzést arról, hogy megyénk csapatai jelenleg honnan várják a folytatást.

Kerkai Attila

Gara Tícia (középen, piros felsőben) eddigi mérlege is kiváló a Tungsramnál

Fotó: Szakony Attila

Az országos csapatbajnokság különböző osztályaiban jelenleg öt zalai együttes szerepel, közülük ketten az élvonalban, Az NB I-ben az őszi három forduló után a tizenegyszeres bajnok Tungsram Aquaprofit Nagykanizsa SK a negyedik pozíciót foglalja el, míg az élvonalba visszajutott, hatszoros magyar bajnok Zalaegerszegi Csuti SK-Hydrocomp gárdája a hetedik helyen áll.

A Tungsram-Aquaprofit NSK eddigi legjobbja a mindhárom mérkőzését megnyerő Kántor Gergely, de a 2,5 pontot szerző Ribli Zoltán, Medvegy Zoltán, Aczél Gergely és Gara Tícia teljesítménye is kiváló. A Z. Csuti SK első táblása, Vladimir Onischuk eddig százszázalékos, Horváth Ádám pedig 2,5 ponttal rendelkezik. A folytatásban – az erőviszonyok ismeretében – a kanizsaiak célja továbbra is a bajnoki cím megszerzése, míg az egerszegieké a bennmaradás kiharcolása.

Gara Tícia (középen, piros felsőben) eddigi mérlege is kiváló a Tungsramnál
Fotó: Szakony Attila

Az NB I B-ben (Charousek-csoport) a Tungsram Aquaprofit NSK II. csapata érintett. Itt 12 együttes szerepel, ellentétben a másik osztályok tízes csoportjaival, ezért ők már öt fordulón vannak túl. Legjobbjuk az ifjúsági Haselbach Dávid, akinek a teljesítménye kilencven százalékos az eddigi 4,5 pontjával. A kanizsaiak mérlege eddig három győzelem és két vereség, ami pillanatnyilag a hetedik helyhez elég.

A hat csoportos NB II Széchenyi-csoportjában két zalai csapat játszik. A Keszthelyi Spartacus mindhárom fordulóban győzött és a második helyen áll, Németh Zsolt, Süket Máté és Süket Márk valamennyien százszázalékos teljesítménnyel a csapat húzóemberei. A két győzelemmel rendelkező Z. Csuti SK-Baki Agrocentrum pedig a negyedik, Németh József és Korcz Sándor hibátlan teljesítménnyel együttesük legjobbjai.

A folytatás tehát innen kezdődik a zalai együttesek számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában