Fekvenyomás

2018.12.27. 18:00

Az erőemelő Draxler Ágnes országos bajnok

Az ősszel lezajlott fekvenyomó országos bajnokságokon az egerszegi HagymaGym ZSE versenyzői remekül szerepeltek.

Jóna István

HagymaGym ZSE versenyzői remekül szerepeltek Fotó: Jóna István

Orosházán a női, férfi, ifjúsági, junior, és masters erőemelő ob-n (illetve RAW erőemelő csapatbajnokságon) dobogóra lépő versenyzők nem használhatták a speciális erőemelő nyomóruhákat. A versenyen az egerszegiek közül Draxler Ágnes a junior női 47 kg-os súlycsoportban indult idei második nagy megmérettetésén. A fiatal emelő fekvenyomásban magyar bajok lett tavasszal, viszont ez volt az első erőemelő versenye.

Guggolásban 75 kg-ot teljesített, ami új junior magyar csúcs a súlycsoportban, míg fekvenyomásban 40 kg-ot emelt. Felhúzásban 100 kg-ot ért el, közel a junior magyar csúcshoz, illetve volt egy kihúzott kísérlete (107,5 kg), amit a versenybírók nem ítéltek szabályosnak. Összetett eredménye 215 kg, ami így is új junior csúcs, értelemszerűen ezzel a teljesítménnyel junior magyar bajnok is lett.

HagymaGym ZSE versenyzői remekül szerepeltek Fotó: Jóna István

Keszte Márton ifjúsági férfi 66 kg-os súlycsoportban versenyzett. Guggolásban 120 kg-ot teljesített, ami új egyéni rekord, fekvenyomásban 80 kg-ot ért el, míg a felhúzást 150 kg-mal zárta, ami szintén új egyéni csúcs. Összetett eredménye (350 kg) ezüstérmet ért számára. Nagy Kornél a junior férfi 93 kg-os súlycsoportban lépett dobogóra. Guggolásban 180, fekvenyomásban pedig 127.5 kg-ot teljesített. A felhúzásban 200 kg-ig jutott, és ezzel súlycsoportjában bronzérmet szerzett 507,5 kg összteljesítménnyel.

Hajmási György, a fiatalok edzője így értékelte az őszi szép eredményeiket:

– Elégedett vagyok tanítványaimmal, hiszen egész nyáron kemény munkát végezve, komolyan készültek a versenyre. Mindenki éremmel tért haza, országos és egyéni csúcsokat döntöttek meg a fiatalok. Nagyon boldog vagyok, hogy méltón képviseltük megyénket és városunkat, és szép érmeket hoztunk haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában